Femei cu barba care sfideaza conventiile. In trecut victime, acum femei asumate (Video & Galerie foto)

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 09:54
14953 citiri
Femei cu barba care sfideaza conventiile. In trecut victime, acum femei asumate (Video & Galerie foto)
Foto: Instagram/harnaamkaur

In urma cu patru ani, Conchita Wurst, artista supranumita si "femeia cu barba", castiga Eurovisionul. Avea si voce, avea si o infatisare greu de egalat. Daca in cazul ei era vorba despre un barbat care poza in femeie, un travestit care lansa un mesaj, de-a lungul timpului au existat insa si cateva femei care aveau aceasta particularitate, barba.

Daca in trecut aceste femei erau exploatate, conducatorii circurilor scotand bani frumosi de pe urma lor si tratandu-le ca pe niste sclave, in prezent ele aleg sa se arate astfel lumii, pentru folosul propriu, pentru a trimite un mesaj sau pentru ca pur si simplu asa simt ele.

Helena Antonia

In anii 1500, la curtea arhiducesei Maria de Austria, sotia regelui Boemiei si Ungariei, traia Elena Antonia, o femeie care nu doar ca era pitica, dar care avea o barba neagra si lunga, pentru care multi barbati o invidiau.

Nu se cunosc prea multe informatii despre ea, insa era un membru important la curte, din moment ce i s-a facut portretul, arata Listverse.

Julia Pastrana

Povestea Juliei Pastrana e una trista despre abuz si dezumanizare. Nascuta in 1834 in Mexic, Julia era numita adesea "femeia maimuta", "femeia cu barba" sau "cea mai urata femeie din lume". Nu avea doar barba, ci par pe toata fata.

Insa Julia era o femeie foarte inteligenta. Vorbea trei limbi, dansa si canta opera. Luata din orfelinat de guvernatorul din Sinaloa, a fost trimisa la New York, pe cele mai vestite scene. Foarte curand, talentul ei a devenit de notorietate, iar Julia strabatea lumea, in turnee.

Timp de sase ani a fost ciudata pe care toti o aratau cu degetul, dar in fata careia toti amuteau, cand ii auzeau vocea. S-a casatorit cu managerul ei si a ramas insarcinata. Copilul i-a mostenit trasaturile, insa la scurt timp dupa nastere a murit. Din cauza complicatiilor, si Julia s-a stins, la cinci zile dupa ce il adusese pe lume.

Abia dupa moarte a fost diagnosticata cu hipertricoza lanuginoasa. Din pacate, sotul sau a simtit nevoia de a expune atat corpul ei, cat si pe cel al copilului, continuand sa faca bani de pe urma lor.

Annie Jones

Annie Jones, o alta femeie cu barba, s-a nascut in 1865, din parinti americani. Barba ei s-a format din pantecul mamei si era deja vizibila la nastere. Parintii castigau de pe urma ei cate 150 de dolari pe saptamana, pentru ca oamenii veneau cu mic cu mare sa vada grozavia.

Annie a imbratisat artele si a ajuns sa faca turnee in toata lumea. Avea nu doar o barba neagra si deasa, ci si parul lung de 1,8 metri. A murit la varsta de 37 de ani, dupa ce a fost casatorita de doua ori.

Clementine Delait

Se pare ca in trecut aceasta particularitate genetica era mai des intalnita decat am crede. Clementine Delait, de exemplu, s-a trezit ca avea barba inca din anii adolescentei. Asta nu a impiedicat-o sa-si gaseasca un sot si sa-si deschida o brutarie si o cafenea.

Initial, Clementine isi radea barba, dar, dupa ce a vazut o alta femeie cu barba, a decis ca nu mai vrea sa o ascunda. In scurt timp, chiar barba sa avea sa atraga musterii in brutarie si cafenea.

In 1904, a obtinut permisiunea guvernatorului de a se imbraca in haine barbatesti. Din cand in cand ii placea sa treaca drept barbat, insa, in general, purta haine foarte feminine. Din memoriile sale, dictate cuiva care stia carte, reiese ca era o sotie devotata si o mama grijulie cu copilul sau adoptat.

Nu doar ca s-a impacat cu particularitatea sa, ci chiar si-a dorit ca pe mormantul sau sa scrie "Aici se odihneste Clementine, femeia cu barba".

Jane Barnell

Jane Barnell s-a nascut si ea cu aceasta mostenire genetica. Cand avea numai patru ani, profitand de lipsa tatalui, care era plecat cu afaceri, mama ei a vandut-o unui circ. Asa a ajuns Jane in Europa.

Cand s-a imbolnavit, insa, a fost parasita intr-un orfelinat din Germania. Acolo a gasit-o tatal sau, cand fata implinise deja cinci ani.

Jane se indragostise insa deja de circ, asa ca, devenita adult si cu o barba de 33 de centimetri, a revenit in spectacole. A facut reprezentatii la trapez, pana ce un accident i-a curmat cariera.

Celebritatea i-a adus-o insa filmul "Freaks", din 1932. Imediat ce a aparut in cinematografe, a stiut ca a facut o greseala.

Vivian Wheeler

Spre deosebire de restul femeilor din aceasta lista, Vivian Wheeler s-a nascut hermafrodita, in 1948. A suferit mai multe operatii, pentru a deveni in final femeie.

Insa barba a fost la locul ei din copilarie, asa ca tatal ei a trimis-o in spectacole, unde facea bani buni. Era sub aripa altor femei cu barba, astfel de show-uri fiind la mare inaltime in acea perioada.

La maturitate, Vivian si-a schimbat numele, devenind Malinda Maxey. A fost casatorita de doua ori cu barbati, insa a avut si relatii cu femei. In prezent, este la pensie, locuind impreuna cu fiul ei, pe care in tinerete l-a dat spre adoptie. L-a gasit peste ani, prin intermediul unei emisiuni.

Jennifer Miller

Jennifer Miller, care de mica a refuzat sa-si rada barba, asa cum i se cerea, si-a imbratisat particularitatea, devenind, din proprie vointa, artist de circ. Insa circul Amok e al ei si tot ce face e asumat.

Cand nu e pe scena, Jennifer Miller e scriitoare si activista.

Kore Bobisuthi

Kore Bobisuthi e o mama ca oricare alta, cu singura diferenta ca are barba. Nu se sfieste sa participe la competitii in care cel mai barbos castiga, alaturi de barbati.

In cazul ei, nu e vorba despre afectiunea hipertricoza lanuginoasa, ci de sindromul ovarelor polichistice. Potrivit lui Kore, partenerului si fiului sau, problema nu e barba pe care refuza cu indarjire sa o rada, ci societatea care se incapataneaza sa puna etichete si le spune tuturor cum ar trebui sa-si traiasca viata.

Harnaam Kaur

Si Harnaam Kaur sufera de sindromul ovarelor polichistice, efectul fiind acelasi: o barba pe care multi barbati viseaza sa o aiba.

As a self made, strong, empowered, Turban and bearded, multifaceted woman of colour. I AM PROUD OF ALL OF MY ACCOMPLISHMENTS! ❤️🌸🙌🏾 Becoming a Guinness world record holder for me was life changing! I now have a record for something that I was bullied for. I am the Youngest woman with a full Beard! For something that I was once bullied for having, I now hold a world renown record for. This goes to show that you can achieve anything and everything that you wish to once you are authentically and unashamedly yourself. Don't be ashamed of who you are and the way in which your body is forming. The greatest love story that you can tell, is the one where in which you describe yourself in the most compassionate way. We all have elements and characteristics inside of us that society needs for it to be vibrant. Never dim your light, you are needed! Thank you @guinnessworldrecords for your support! Happy International Women's day my beautiful people!

A post shared by Harnaam Kaur (@harnaamkaur) on

Dupa o copilarie in care a incercat sa o ascunda, Harnaam s-a impacat cu ideea ca e altfel. In prezent e model, iar contul sau de Instagram e urmarit din toata lumea.

You've just set your eyes on a woman who was so abused that she felt the need to be free of the person that she is. To become someone else in order to fit in or blend. I used to hate everything about my skin. Even thinking about it and writing about it now makes me sick. I know my skin is watching the words that I write about her. Fact is, the things that I was made to feel ashamed about are the exact same things that I wholeheartedly love and adore! MY stretch marks, MY scars, MY hair, MY vitiligo, MY EVERYTHING! That what we wish we could've changed when we were young, is exactly what makes us who we are when we are older! We mature and realise what is important in life! What legacy will you leave behind? What will people recognise or know you for? How are you helping to change your world? In my skin I win, I conquer, I am Free! In my skin I am complete! #inmyskin @wearestoosh #inourskin

A post shared by Harnaam Kaur (@harnaamkaur) on

In ciuda barbii, tanara e extrem de feminina, fiind model pentru tineri de pe intreg mapamondul.

'You can only give love if you first have it personally.' I believed in this quote so much....I have self love so I am able to give it to people too, but what about people who don't love themselves. Let's face it, we don't live in a fairy land where everything is butterflies and roses; not everyone loves themselves. I love myself but I haven't been able to attract love (a partner) so what does that say about the quote above. Those who do not love themselves may love their siblings, their friends and their parents. There isn't a lack of love there, love is present but for others if not for themselves. There is nothing wrong with that. We as people, the most powerful thing that we can do is not show our treasures, or share our inner treasures with others. The most amazing thing that we can do for people is to show them there's. It is through this realisation we as a community can embed the seed of love within a person who is lacking it for themselves! 📸- @catalinababs P.S- Anyone who says that they 'don't want to be with me!' Congratulations, you've played yourself. I'm buff ❤️🌹 #harnaamkaur #selflove #italy

A post shared by Harnaam Kaur (@harnaamkaur) on

Vezi si Se simte sexy si isi cauta un iubit: femeia cu barba, mandra de imaginea sa (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femei cu barba, #boli barba femei, #femei barba istorie, #afectiuni pilozitate faciala , #inedit