Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 02:24
27484 citiri
Extratereștrii ar putea simula viața oamenilor de pe Pământ: ”Sunt atât de avansați încât sunt capabili să programeze totul” VIDEO
O presupusă civilizație avansată ar putea face o simulare pe Pământ FOTO: Mind Matters

Robert Marks, directorul Centrului Walter Bradley pentru inteligență naturală și artificială din Statele Unite, a discutat în cadrul unui podcast, împreună cu un savantul columbian Daniel Diaz de la Universitatea Miami din Statele Unite, despre posibilitatea ca o civilizație extraterestră să simuleze și să regleze viața oamenilor de pe Pământ, precum și universul.

Cei doi au discutat ”de ce există reglaje fine peste tot în univers?” și dacă teoria conform căreia civilizațiile avansate au ”însămânțat” de fapt viața în tot cosmosul. În mod surprinzător, probabil teoria este considerată cel puțin plauzibilă, datorită dificultății explicării vieții, așa cum este ea cunoscută de oameni, potrivit Mind Matters.

În luna iulie 2021, în revista de Cosmologie și de fizică a astroparticulelor a apărut o lucrare referitoare la ”reglajul fin al universului”, sub semnăturile lui Robert Marks, Daniel Diaz și Ola Hossjer, ultimul un matematician suedez.

Ce se întâmplă dacă întregul univers este doar o simulare creată de extratereștrii avansați? Această teorie este denumită simularea printr-un reglaj fin. ”Cel care a dezvoltat teoria a fost Nick Bostrom. El este un filosof de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a spus că este posibil să trăim într-o simulare.

În orice program de computer, există un algoritm. Și o civilizație super avansată din viitor a făcut o simulare pe calculator și toți suntem parte a acelei simulări. Teoria a generat multe controverse”, susține Diaz.

Diaz a vorbit și despre faptul că miliardarul Elon Musk este convins de această ciudată teorie, la prima vedere. ”Și Musk spune că trăim cu toții într-o simulare”.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Îmtr-un dialog cu astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, Elon Musk din Statele Unite a spus că ”jocurile pe calculator vor fi în cele din urmă imperceptibile față de realitate. Este clar, cel mai probabil, noi oamenii suntem într-o simulare”, conform NBC News.

Oamenii nu sunt algoritmici, fac lucruri pe care un computer nu le poate realiza

Un articol apărut în Scientific American în acest an, susține această teorie a simulării, deoarece ”aici generăm acest produs numit conștiință, pentru care nu avem o utilizare, asta este o experiență și trebuie să servească ca o experiență. Singurul pas logic este să presupunem că acest produs servește altcuiva”.

”Cu siguranță, capacitatea unor civilizații extraterestre avansate de a scrie simulări despre noi oamenii, trebuie să provină dintr-un reglaj fin. Nu suntem algoritmici, facem lucruri pe care nu le poate realiza un program de calculator, pentru a le simula.

Pământul ”se stinge” alarmant: Avertisment privind pierderea luminii atmosferice, care agravează viața oamenilor VIDEO

Și dacă suntem într-adevăr într-o simulare, atunci cine a făcut această programare trebuie să știe cum să programeze lucruri non-algoritmice în ființa noastră”, a spus Robert Marks, în cadrul podcast-ului.

”În rolul avocatului diavolului, aici, în ceea ce privește ipoteza simulării, argumentul este că o civilizație post-umană este atât de avansată tehnologic încât este capabilă să simuleze tot ceea ce facem, chiar dacă nu arată algoritmic, în vreun sens”, este de părere Daniel Diaz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#extraterestri, #extraterestri Pamant, #civilizatie extraterestra, #civilizatii extraterestre, #civilizatii avansate, #simulare , #fenomen