Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Explozie spațială colosală: Eveniment nemaivăzut de pământeni până acum VIDEO

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 02:00
8531 citiri
Explozie spațială colosală: Eveniment nemaivăzut de pământeni până acum VIDEO
Explozie cosmică colosală, obsevată în premieră FOTO: Sci Tech Daily

Astronomii de la Institutul de Tehnologie California din Statele Unite au reușit să captureze, în premieră mondială, un eveniment dramatic produs în spațiu: o explozie gigantică nemaivăzută până acum. Experții susțin că ar putea fi vorba despre o coliziune stelară, fenomen observat de Observatorul Karl Jansky Very Large Array (VLA) din New Mexico.

Cercetătorii au găsit dovezi clare despre o gaură neagră sau o stea neutronică care a atras în miezul său steaua-companion, provocându-i explozia, ca o supernovă, potrivit Sci Tech Daily.

”Teoreticienii au prezis că acest fenomen nu se poate întâmpla, dar aceasta este prima dată când vedem un astfel de eveniment cosmic”, a spus Dillon Dong un absolvent de la Institutul de Tehnologie California (Caltech) și autorul principal al studiului, care a fost publicat în revista Science.

Primul indiciu al acestei explozii colosale a venit atunci când oamenii de știință au examinat imagini capturate de Observatorul VLA, încă din anul 2017. Inițial, astronomii au descoperit un obiect care emitea unde radio puternice.

Marea civilizație a celților își dezvăluie secretele: Comoară neprețuită descoperită în capitala antică pierdută VIDEO

Ei au stabilit că emisia de unde radio străluctoare provenea de la periferia unei stele pitice, aflată undeva la aproximativ 480 de milioane de ani-lumină de Pământ.

Ulterior, s-a observat că steaua neutronică sau gaura neagră s-a apropiat constant de steaua-companion, începând ”dansul morții”. În acest moment, coliziunea dintre cele două corpuri a produs expulzarea de gaz în spațiu, sub formă de spirală.

Comoară uluitoare de mare valoare descoperită în Rusia: Au ascuns-o de teama invaziei mongolilor VIDEO

Steaua-companion a explodat, dar fuziunea a accelerat procesul”, a spus Dong. Fără îndoială, cheia acestei descoperiri a fost programul VLASS de explorare al Emisferei Nordice realizat de Observatorul VLA din New Mexico, Statele Unite.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#explozie cosmica uriasa video, #explozie spatiala, #explozie cosmica NASA, #eveniment spatial, #explozie supernova , #descoperire