Erupție solară puternică lovește Pământul: Fluxul fierbinte de 80.000 de kilometri lungime atinge Terra VIDEO

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 04:00
47075 citiri
Erupție solară puternică lovește Pământul: Fluxul fierbinte de 80.000 de kilometri lungime atinge Terra VIDEO
O erupție solară uriașă lovește Pământul FOTO: Irish Mirror

Astronomii de la Space Weather au avertizat că s-a produs o erupție solară puternică, iar astrul nostru a ”aruncat”, miercuri 24 noimebrie 2021, un ”val de plasmă fierbinte” lung de 80.000 de kilometri, care se îndreaptă spre Pământ. Primele estimări ale experților prezic că acesta va lovi Terra, duminică.

Așa-numita ejecție de masă coronală (CME) reprezintă nori mari de particule încărcate și de câmpuri magnetice, care au ieșit din coroana Soarelui, stratul exterior al stelei. Conform previziunilor Centrului de predicție meteo din Statele Unite (SWPC), fluxurile vor ajunge pe Pământ, având viteze cuprinse între 250 și 3.000 de kilometri pe secundă (10,8 milioane de kilometri pe oră), potrivit Express.

Avertismentul astronomilor vine după ce un filament mare a erupt din emisfera sudică a Soarelui. Experții de la Space Weather au prezentat furtuna solară, cu multă creativitate. ”Imaginați-vă un canion lung de 80.000 de kilometri, cu pereți falnici de plasmă încinsă.

Ieri a fost o furtună puternică pe Soare. Filamentul care a erupt a divizat atmosfera astrului, creând canionul pe măsură ce a urcat. Pereții strălucitori au rămas intacți, mai bine de șase ore după explozie”.

Plasma care a rezultat din erupție a fost fotografiată de sonda spațială STEREO-A a Agenției americane NASA și de Observatorul heliosferic SOHO.

”Datele inițiale sugerază că erupția ar putea lovi spectaculos câmpul magnetic al Pământului, pe 28 noiembrie”.

Descoperire neobișnuită în atmosferă: Pericolul neștiut ce pândește zborurile de pasageri cu avionul

Atunci când CME interacționează cu magnetosfera planetei noastre, ele pot induce o furtună geomagnetică. Aceasta este o perturbare majoră a magnetosferei Pământului, care are loc atunci când există un schimb foarte eficient de energie de la vântul solar, în mediul spațial din jurul Pământului.

Furtuna solară va provoca pe Pământ perturbări în comunicațiile prin satelit, în navigația radio de joasă frecvență, probleme de recepționare a posturilor de radio și fluctuații ale rețelelor electrice.

Descoperire de răsunet în Egipt: A stat ascuns sub nisip 4.500 de ani și de-abia acum a fost găsit VIDEO

În plus, erupția va declanșa splendide Aurore Boreale sau Luminile Nordului, pe cerul nopții, în special, la latitudini nordice, în America, Groenlanda și Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#eruptie solara, #eruptie solara gigantica urmari, #furtuna solara, #eruptie solara Pamant, #furtuna solara Pamant , #fenomen