Erupție solară extrem de puternică produsă pe 24 august. Fluxul de plasmă vine cu 1.350.000 de kilometri pe oră spre Pământ VIDEO

Joi, 26 August 2021, ora 01:0018765 citiri
Erupție solară extrem de puternică produsă pe 24 august. Fluxul de plasmă vine cu 1.350.000 de kilometri pe oră spre Pământ VIDEO
Furtună solară puternică detectată de NASA FOTO: Chron

O furtună solară puternică s-a produs pe 24 august 2021, când pata denumită AR2859 a izbucnit într-o explozie magnifică.

Activitatea intensă a Soarelui face parte dintr-un eveniment care va dura mai multe zile. Astfel, s-a realizat o ejecție de masă coronală (CME), care vine spre Pământ cu o viteză colosală de aproximativ 1.350.000 de kilometri pe oră, așteptându-se să atingă planeta noastră pe data de 27 august.

CME este un amestec de plasmă și câmp magnetic eliberat de Soare, pe măsură ce presiunea se acumulează în jurul petelor solare. Astronomii din întreaga lume au observat impresionantul eveniment cosmic, potrivit Chron.

Descoperire istorică epocală: Comoara legendarului rege Solomon găsită în deșert VIDEO

Atunci când erupția solară va atinge Pământul, ea va declanșa furtuni geomagnetice, probabil una din clasa B9, cum anunță Space Weather. Experții au observat un fenomen mai puțin obișnuit la suprafața Soarelui, când o explozie de plasmă neagră s-a produs în zona petei solare denumită AR2859, erupție care a fost înregistrată de către Solar Dynamics Obervatory a NASA.

Masa de plasmă turbionară pareîntunecată, deoarece este relativ densă și rece. Însă, după cum spun experții, dacă ai lua acest material spațial și l-ai pune pe cer la miezul nopții, el ar străluci mai puternic decât Luna plină.

Analiștii de la Adminstrațiua Națională Oceanografică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite analizează datele primite de la sonda spațială, pentru a stabili când vor ajunge, cu exactitate, fluxurile de plasmă pe planeta noastră.

Potrivit experților de la Space Whether Live, vântul solar are în acest moment viteza de 1.356.120 de kilometri pe oră (376,7 km/s), el îndreptându-se spre Pământ.

Descoperire istorică neobișnuită: Un continent misterios scufundat, găsit pe fundul Pacificului VIDEO

Cu toate astea, furtuna geomagnetică care atinge Terra va fi dintr-o clasă scăzută și nu va produce decât fluctuații minore ale rețelelor electrice, pot crea probleme la comunicațiile prin satelit și dezorienta păsările migratoare, potrivit Canada Northern Lighthouse Project.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii