”Einstein s-a înșelat”: Fizicianul a acționat împotriva ”celei mai șocante descoperiri” a fizicii VIDEO

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 01:21
9666 citiri
”Einstein s-a înșelat”: Fizicianul a acționat împotriva ”celei mai șocante descoperiri” a fizicii VIDEO
Marele fizician Albert Eistein FOTO: Biography

Când Albert Einstein și-a publicat teoria generală a relativității în 1915, el a declanșat o adevărată revoluție științifică, iar cercetătorii au salutat această lege a fizicii, ca fiind cea mai mare realizare a secolului al XX-lea. Însă, iată că astăzi el este contestat de către Elsie Burch Donald, o autoare din Statele Unite, care susține că fizicianul a greșit, când nu a reușit să recunoască importanța teoriei cuantice.

Scriitoarea americană, care acum trăiește la Londra, a publicat recent o carte intitulată: ”Youniverse: A Short Guide to Modern Science (Youniverse: Un scurt ghid de știință modernă”), în care susține că teoria cuantică descrisă de Einstein s-ar fi ”dovedit o descoperire prea mare pentru fizician”, potrivit Express.

Ea a apreciat că ”spre uimirea sa, el a descoperit că dăduse peste o casă nebună: un micro-univers, o turbulență, țara fizicii cuantice. Einstein a fost incredibil. Nu-i venea să creadă. Dar astăzi este norma”.

Teoria cuantică nu se împacă deloc cu cea a relativității generale a lui Einstein și până în prezent oamenii de știință nu au găsit o modalitate de a le combina pe cele cele două. Enigma i-a determinat pe unii să ia în considerare posibilitatea ca Einstein să fi greșit, tot timpul.

În relativitatea generală, un eveniment se întâmplă unul după altul, iar cercetătorii pot stabili întotdeauna o cauză și un efect, la scară cosmică. Însă, în teoria cuantică evenimentele sunt mult mai improbabile și deseori de neînțeles, pentru profani.

Fenomen misterios, unic în Japonia: Inexplicabilul ”ochi al dragonului” de pe munte VIDEO

Potrivit lui Elsie Burch Donald, Einstein a marșat împotriva lumii fizicii cuantice, din pricina faptului că ea este foarte bizară și aceasta ar fi fost cea mai mare greșeală a sa. ”Și teoria cuantică a fost numită cea mai șocantă descoperire din istoria științei. Este o lume a incertitudinilor, în care totul este construit pe întâmplare. Iar Einstein a considerat-o o catastrofă”.

Cartea ”este o lucrare excelentă, foarte distractivă și informativă. Ar trebuie să fie atrăgătoare și să fie utilă pentru oameni, în general, pentru cei care doresc să aibă o imagine de ansamblu asupra științei”, a spus Peter Ratcliffe, laureat al Premiului Nobel pentru medicină, în 2019, despre volumul lui Donald.

Celebrul fizician Michio Kaku uimește omenirea: ”Extratereștrii pot fi cu milioane de ani mai avansați decât noi” VIDEO

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Albert Einstein, #Albert Einstein teoria relativitatii, #teoria relativitatii Einstein, #teoria cuantica, #teorie fizica, #fizica cuantica , #descoperire