De ce Dumnezeu reprezintă cea mai bună teorie științifică: El poate explica viața noastră de pe Pământ

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 05:00
12467 citiri
De ce Dumnezeu reprezintă cea mai bună teorie științifică: El poate explica viața noastră de pe Pământ
Michelangelo l-a întruchipat pe Dumnezeu în Capela Sixtină de la Vatican FOTO: The Verge

Avi Loeb, un astronom de la Universitatea Harvard a susținut că o navă spațială extraterestră a străbătut sistemul nostru solar, iar Pentagonul a afirmat că ”fenomenele aeriene inexplicabile” din atmosfera Pământului pot fi determinate de vizitatori din spațiul cosmic. Cu toate astea, mulți oameni de știință cred că reglajul fin al universului indică prezența unui ”super-intelect”, care este de fapt Dumnezeu.

Loeb a spus ulterior că OZN-urile observate de militarii americani ar putea fi niște spioni trimiși din altă lume, pentru a aduna informații despre viața noastră de pe Pământ, potrivit New York Post.

Oricât de nebună ar părea teoria, totuși ea susține că oamenii de știință au crezut multă vreme în existența extratereștrilor pe planeta noastră. Astfel, Francis Crick (care a câștigat Premiul Noibel, împreună cu James Watson) a teoreticizat faptul că viața de pe Pământ a fost ”transmisă în mod deliberat” de către extratereștrii inteligenți.

Watson și Crick au descoperit că substructurile chimice din ADN funcționează ca niște litere într-un limbaj scris sau ca niște simboluri digitale concepute într-un cod de computer.

Bill Gates a spus că ”ADN-ul este ca un program de calculator, dar mult, mult mai avansat decât oricare alt software, pe care l-am creat vreodată”. Biologul Richard Dawkins face ecoul acestei evaluări, subliniind că și ”codul mașinii genelor umane este neobișnuit, asemănător unui computer”.

Veste uriasa pentru omenire: Au identificat locul unde se pot ascunde extraterestri

Ce reprezintă super-intelectul din spatele universului și al vieții

invocarea unei inteligențe extraterestre ca sursă a vieții de pe Pământ, nu contribuie cu nimic la explicarea modului în care viața și informațiile necesare au apărut prima dată în altă parte. ”Panspermia” aruncă doar această întrebare finală în spațiu.

În plus, nicio ființă extraterestră din univers nu poate explica ceea ce oamenii de știință au descoperit despre structura universului.

Fizicienii sustin o teorie neobisnuita posibila: Oamenii traiesc in universuri paralele

În consecință, mulți oameni de știință cred, printre ei numărându-se și Mickio Kaku, ilustrul fizician american, că această reglare fină a universului indică existența unui tuner fin cosmic sau a unui ”super-intelect”, așa cum a spus celebrul astrofizician Sir Fred Hoyle.

Explicarea originii vieții de pe Pământ și reglajul fin al universului sunt două mistere pe care nici extratereștrii nu le pot descifra. Justificarea acestora necesită o inteligență care poate acționa din interiorul universului și care să acționeze asupra acestuia.

Oamenii de știință care susțin această inteligență din spatele vieții și a universului o denumesc simplu: Dumnezeu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Dumnezeu teorie stiintifica, #viata pamant, #existenta extraterestrilor, #super intelect, #Univers, #codul ADN, #fiinte extraterestre , #fenomen