Dovezi ale vietii dupa moarte, obtinute de oamenii de stiinta

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 08:04
24071 citiri
Dovezi ale vietii dupa moarte, obtinute de oamenii de stiinta
Foto: The Province

Un studiu complex realizat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, prezinta dovezi ale vietii dupa moarte.

Cercetatorii au descoperit ca in experientele din apropierea mortii oamenii pot ramane constienti, intr-o anumita masura, chiar si atunci cand creierul s-a oprit complet din functionare.

Expertii au examinat mai mult de 2.000 de persoane ce au suferit atacuri cardiace in 15 spitale din Marea Britanie, Statele Unite si Austria. Ei au descoperit ca aproape 40% dintre cei care au supravietuit au experimentat un fel de "constientizare" in perioada in care au fost in moarte clinica, potrivit The Province.

Exista viata dupa moarte si Raiul?

O persoana chiar si-a amintit ca si-a parasit trupul in intregime si a urmarit resuscitarea sa dintr-un colt al camerei.

In ciuda faptului ca a fost inconstient si "mort" timp de trei minute, un asistent social in varsta de 57 de ani din Southampton a povestit actiunile personalului medical in detaliu si a descris sunetul aparatelor.

"Creierul nu poate functiona atunci cand inima a incetat sa mai bata. Dar in acest caz, pacientul pare ca ar fi ramas constient si in perioada de trei minute cand inima nu a mai batut, chiar daca de obicei creierul se opreste in 20-30 de secunde dupa ce inima s-a oprit.

Omul a descris tot ceea ce s-a intamplat in camera, dar mai important el a auzit doua semnale sonore ale unui aparat care face un zgomot la un interval de trei minute. Deci am putut cronometra cat timp a durat experimentul", a spus dr. Sam Parnia, care a condus studiul.

Din 2060 de pacienti care au avut stop cardiac, 330 au supravietuit si 140 au declarat ca au ramas constienti, intr-o anumita masura, in timp ce erau resuscitati.

Unul din cinci pacienti a spus ca a simtit un sentiment neobisnuit de liniste, in timp ce o treime au declarat ca timpul s-a incetinit sau a accelerat.

Altii si-au amintit ca au vazut o lumina stralucitoare. Altii au povestit ca au trait sentimente de teama sau inec. In plus, 13% dintre pacienti s-au simtit separati de corpul lor.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#studiu experiente apropierea mortii, #dovezi viata dupa moarte, #parasirea trupului moarte clinica , #studii