Documentare regizate de femei, in martie la Cinemateca Astra Film - VIDEO

Vineri, 26 Februarie 2021, ora 03:02
1849 citiri
Documentare regizate de femei, in martie la Cinemateca Astra Film - VIDEO
Afisul evenimentului

Documentare regizate de femei vor fi prezentate, in perioada 4 - 25 martie, in cadrul proiectului Cinemateca Astra Film.

Seria "Filmul documentar la genul feminin" propune, in perioada 4 - 25 martie, productiile "Josefin si Florin" (Ellen Fiske si Joanna Karlberg, Suedia, 2019), "Scoala seductiei/ School of seduction" (Alina Rudnitskaya, Danemarca, 2019), "Hai sa vorbim despre adulter/ Talking about adultery" (Bara Jichova Tyson, SUA - Cehia, 2019), "Autoportret/ Self portrait" (Margreth Olin, Norvegia, 2020) si "Una primavera" (Valentina Primavera, Italia, 2019).

Productie abordeaza teme actuale precum anorexia, violenta domestica, adulterul, relatia de cuplu si tot ceea ce inseamna dragostea.

"Ne bucuram ca putem sa primim din nou publicul in sala de cinema, pentru prima oara de la debutul pandemiei. Am ales sa proiectam filme regizate de femei, ceea ce inseamna atat un omagiu, cat si increderea ca vietile noastre vor reveni curand la normalitate", a transmis intr-un comunicat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Proiectiile din cadrul Cinemateca Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu (Piata Mica, nr. 11), unde vor fi puse in vanzare biletele cu 30 de minute inaintea fiecarei reprezentatii. Pretul unui bilet este de 10 lei (adulti) si 5 lei (elevi / studenti / pensionari). Accesul va fi posibil doar pe baza de rezervare (la 0751.166.516/ 0269.202.418) sau completand un formular online.Desfasurarea evenimentului implica respectarea tuturor masurilor de siguranta pentru prevenirea contaminarii cu SARS-CoV-2.

Cinemateca Astra Film este un program Astra Film de succes, initiat in cadrul evenimentului Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007.

Programul Cinematecii Astra Film, martie 2021

Joi, 4 martie, 19:00 * Josefin si Florin, Ellen Fiske, Joanna Karlberg * Suedia * 2019 * 77'

O poveste de dragoste emotionanta si neobisnuita, care sfideaza barierele de limba, varsta, statut si judecatile de valoare ale societatii. Filmul spune povestea reala a Josefinei (38 de ani), o femeie din Suedia, care isi creste singura doi copii, si a lui Florin (22 de ani), un tanar de etnie roma din Romania, venit la munca in Suedia, dar care ajunge sa cerseasca.

Luni, 8 martie, 19:00 * Scoala seductiei/ School of Seduction, Alina Rudnitskaya * Danemarca * 2019 * 98'

Cum este sedus un barbat? Ce isi doreste un barbat de la o femeie? Care sunt secretele feminitatii si cum poti folosi feminitatea pentru a-l cuceri pe cel iubit? Acestea sunt intrebarile si dorintele cu care femeile intra la cursurile unei Scoli de seductie din Rusia. Alina Rudnitskaya prezinta indeaproape viata a trei femei care urmeaza cursurile acestei scoli si felul in care aceste dorinte se indeplinesc odata cu trecerea timpului. Desi traiesc intr-o societate patriarhala, unde rolul femeii este foarte bine delimitat, ele viseaza si spera la o viata independenta, in care iau singure decizii si se pot sustine financiar fara ajutorul unui sot.

Joi, 11 martie, 19:00 * Hai sa vorbim despre adulter/ Talking about adultery, Bara Jicho-va Tyson * SUA, Cehia * 2019 * 72'

Care sunt motivele pentru care oamenii comit adulter? Este monogamia posibila in societatea in care traim? Si daca da, cum arata o casnicie de lunga durata? Este aceasta o casnicie fericita? Acestea sunt cateva intrebari in jurul carora regizoarea face o calatorie initiatica, dezvaluind realitatea adulterului dincolo de sabloanele cunoscute. Autenticitatea este data atat de experienta personala a regizoarei cat si de marturiile persoanelor intervievate.

Joi, 18 martie, 19:00 * Autoportret/ Self portrait, Margreth Olin * Norvegia * 2020 * 80'

Margreth refuza sa creasca, vrea sa ramana copil. Lipsa mancarii ii incetineste procesul de crestere sau chiar i-l stopeaza. Asa incepe un experiment pe viu, la varsta de 10 ani. O minune din punct de vedere medical. Povestea unei artiste recunoscute pe plan mondial, care isi sfideaza propriile limite, reusind prin arta si viata ei, sa schimbe perceptii si judecati de valoare.

Joi, 25 martie, 19:00, Una primavera, Valentina Primavera* Italia * 2019 * 80'

O viata traita sub teroare, intr-o familie care inchide ochii la suferinta ei. O femeie care, la 60 de ani, are puterea si curajul sa-si paraseasca sotul si casa in care a locuit o viata. Este posibila o schimbare a mentalitatii dupa atata vreme? Este cu putinta sa alegi o noua viata chiar si la 60 de ani? Ce rol are familia intr-o astfel de alegere?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
Documentarul despre "tulburarea neurologică rară" de care suferă Céline Dion va fi difuzat de o platformă de streaming
"I Am: Céline Dion", documentarul în care cântăreaţa vorbeşte despre boala care o ţine departe de scenă, Stiff Person Syndrome, va fi prezentat pe Prime Video în 25 iunie, a anunţat...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#filme documentare, #documentar, #astra film, #cinemateca , #Marte