Doctori Frankenstein ai zilelor noastre

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 13:21
4644 citiri
Doctori Frankenstein ai zilelor noastre
Foto: Oddee.com

Medicina evoleaza permanent, iar realizarile sau experimentele unor doctori moderni se aseamana in numeroase cazuri scenariilor filmelor de groaza sau celor science fiction.

Oddee prezinta cateva exemple in care medicina e aducatoare de fiori, prezentand cativa "doctori Frakenstein" ai zilelor noastre.

Cercetatorii austrieci cresc un creier in laborator

Oamenii de stiinta din Austria au reusit performanta de a creste un organ cerebral in laborator, in scopul cultivarii celulelor stem. Asa numitele mini creiere au doar 4 mm si regiuni distincte, fiind cele mai apropiate de tesutul cerebral uman.

Creier uman in miniatura, creat in laborator

Aceasta realizare le-a permis specialistilor sa studieze cum functioneaza o afectiune rara a creierului, numita microcefalie, si sa diagnosticheze si sa trateze alte boli, cum ar fi autismul si schizofrenia.

Dr. Michael Levin intinereste celulele cu bioelectricitate

Conceptul bioelectricitatii a fost amintit si in romanul lui Mary Shelley, Frankenstein, in 1818, multi sustinand ca ideea a avut la baza experimentele unui medic italian. Pe atunci, Giovanni Adini folosea electricitatea pentru a anima cadavrele.

Astazi, biologul si cercetatorul Tufts Michael Levin a readus in atentia lumii medicale conceptul de bioelectricitate, folosind curenti electrici la nivelul molecular pentru a stimula celulele.

Dr. Sergio Canavero sustine ca transplantul de cap este astazi posibil

De-a lungul ultimului secol, au existat mai multe incercari de transplant de cap. In 1959, specialistii chinezi au sustinut ca au realizat un transplant de cap la caine, iar in 1970, un cap de maimuta a fost atasat unui alt corp. Ambele animale au murit la scurt timp de la interventie din cauza unor probleme aparute la nivelul coloanei vertebrale.

Transplantul de cap este posibil! S-a stabilit si un pret

Iata ca in vara anului 2013, dr. Sergio Canavero si-a prezentat concluziile studiilor, sustinand ca transplantul de cap uman este astazi posibil. Cheia ar fi o "taiere curata" care sa permita un reatasament eficient. Cercetarile sale au fost intampinate atat cu entuziasm, cat si cu scepticism, dar nimeni nu a incercat pana acum procedura.

Chirurgul plastician care a creat sotia "perfecta"

Dr. David Matlock a fost mereu in cautarea femeii perfecte. Medicul s-a indragostit iremediabil de o pacienta pe nume Veronica, femeia venind la cabinet pentru a cere o vaginoplastie.

Un medic chirurg a facut din sotia sa "femeia perfecta" (Video)

Dragoste sau doar o oportunitate de a-si duce la bun sfarsit experimentele, cert este ca, de atunci, doctorul a realizat pe femeie numeroase interventii ce aveau rolul de a o transforma intr-un fel de "Wonder Woman". O operatie la barbie, genunchi, liposuctie, implanturi mamare - pe toate le-a experimentat femeia care inca este deschisa la noi propuneri.

Centrul Safar resusciteaza cainii morti

Oamenii de stiinta din cadrul Safar, Centrul pentru Cercetarea Resuscitarii, Pittsburg, Statele Unite ale Americii, au realizat numeroase experimente de-a dreptul uimitoare. De exemplu, in 2005, cercetatorii au luat mai multi caini si le-au inlocuit sangele cu solutie salina. Asta le-a adus pe animale intr-o stare de moarte clinica pentru 3 ore.

Specialistii sustin ca astfel de proceduri ar putea ajuta ranitii grav sau pe cei aflati in moarte clinica, conservandu-i pana la gasirea unui tratament potrivit.

Dr. Stelarc realizeaza experimente nebunesti pe el insusi

Dr. Stelarc, pe numele sau complet Stelios Arcadoiu, a decis sa fie el insusi protagonistul experimentelor sale spectaculoase. Stelarc si-a atasat chirurgical un brat robotic, permitand altora sa ii manevreze corpul prin impulsuri electronice trimise prin Internet.

In plus, unul dintre experimentele recente implica atasarea unei a treia urechi pe antebrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#doctori experimente nebunesti, #medici Frankenstein moderni, #medici experimente bizare, #oameni de stiinta experimente ciudate , #experiment
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In 2-3 ani Crin si Victoras vor putea sa fac schimb de cap!