Dispozitivele ingenioase create pentru a contracara coronavirusul

Joi, 02 Aprilie 2020, ora 07:26
5907 citiri
Dispozitivele ingenioase create pentru a contracara coronavirusul
Foto: Max Pixel

Perioada dificila pe care o traversam stimuleaza ingeniozitatea, iar tehnologia imprimarii 3D faciliteaza mai mult ca niciodata punerea in practica a ideilor. Prin urmare, apar tot mai multe solutii creative propuse de oameni si companii din domenii diverse pentru a contracara raspandirea noului coronavirus.

Designerul Steve Brooks, de exemplu, s-a intrebat, in timp ce se indrepta saptamana trecuta spre fabrica sa de mobila din vestul Londrei, cum sa faca sa deschida usa fara sa fie nevoit sa atinga manerul si sa riste astfel sa se contamineze, scrie Reuters.

Asa i-a venit ideea sa creeze in acest scop un carlig suficient de mic pentru a-l putea tine in buzunar, fabricat dintr-un material non-poros usor de curatat.

Compania califoniana de design de produs CAD Crowd a lansat in urma cu doua saptamani un concurs, care are ca tema propunerea de dispozitive practice in contextul noii realitati a crizei epidemiologice. In jur de 65 de produse au fost inscrise pana acum, printre care un spray dezinfectant atasat la o bratara de mana si un dispozitiv care le permite clientilor taxiurilor sa deschida usa fara sa atinga manerul.

O alta idee vine din partea fratilor Joseph si Matthew Toles si prietenul lor Justin Ith din Seattle, care detin compania Slightly Robot si care au dezvoltat o bratara inteligenta care vibreaza atunci cand iti aproprii mana de fata.

Jurnalistii Reuters mentioneaza si compania romaneasca de roboti software UiPath, care a gasit o metoda pentru ca asistentele de la un spital din Dublin sa nu mai piarda timp cu introducerea rezultatelor testelor efectuate pentru depistarea virusului, dezvoltand un software care face acest lucru automat.

Scylla, o companie de inteligenta artificiala din SUA, care produce sisteme de detectare a armelor pentru scoli si cazinouri, isi foloseste acum tehnologia pentru a masura temperatura oamenilor, o alerta fiind trimisa atunci cand detecteaza febra. Software-ul poate fi utilizat in spatii publice precum spitale, aeroporturi sau birouri. O tara sud-americana a comandat deja 5.000 de licente pentru sistemul dezvoltat Scylla, pe care intentioneaza sa le foloseasca in cladiri publice si in mijloacele de transport in comun.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#inventii coronavirus, #dispozitive lupta coronavirus , #inventii