Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Destinul tragic al primei gogosi care a ajuns in spatiu: Ce s-a intamplat cand a aterizat (Video)

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 15:53
6306 citiri
Destinul tragic al primei gogosi care a ajuns in spatiu: Ce s-a intamplat cand a aterizat (Video)
Foto: Captura Youtube

Doi tineri suedezi au trimis prima gogoasa in spatiu, cu ajutorul unui balon meteorologic, au filmat toata aventura produsului de patiserie la limita atmosferei terestre, iar dupa ce a cazut in mare au pescuit-o si apoi au mancat-o, episod cu care s-a incheiat "destinul tragic" al primei gogosi care a ajuns in spatiu.

Lansarea in spatiu a gogosii a avut loc la 9 aprilie. Cei doi au atasat o camera de filmare si gogoasa de un balon meteorologic care apoi s-a inaltat pana la altitudinea de 32 de kilometri, in stratosfera, transmite The Verge.

Este adevarat ca spatiul cosmic incepe abia de la altitudinea de 100 de kilometri, deci gogoasa nu a ajuns chiar pana in spatiu, dar totusi realizarea trebuie salutata. Dupa ce a ajuns la 32 de kilometri altitudine balonul meteorologic s-a spart, iar gogoasa impreuna cu camera video au cazut in mare de unde au fost recuperate de Societatea Suedeza pentru Salvari pe Mare.

Inregistrarea aventurii gogosii in stratosfera surprinde niste vederi magnifice ale oceanelor, limita atmosferei terestre scaldata in lumina solara, dar si rezistenta fulgilor de zahar decorativi de pe glazura gogosii la conditiile dure din apropierea spatiului cosmic.

Exista un moment de lirism tacut in care gogoasa pare sa-si ia adio de la planeta noastra, dar apoi balonul meteorologic se sparge, gogoasa cade in mare, iar cei doi tineri suedezi o recupereaza si o mananca.

Trimiterea de noi feluri de mancare sau de produse alimentare in spatiu si inregistrarea acestor premiere pentru posteritate a devenit un veritabil trend printre oamenii care dispun de baloane meteorologice si de camere de luat vederi. Exista deja inregistrari cu prima bere in spatiu, dar si cu hamburgeri si cartofi prajiti in spatiu.

Papusa Hello Kitty a fost trimisa in spatiu

De ce folosesc baloane meteorologice?

In primul rand pentru ca sunt mult mai ieftine, fiind practic la indemana oricui. In al doilea rand, anumite feluri de mancare nu pot fi transportate in spatiu la bordul capsulelor care transporta astronauti. Mancarea conventionala nu este foarte potrivita pentru astfel de calatorii.

Exista o incercare care nu a mers foarte bine. La 23 martie 1965 un sandvis cu carne de vita a fost introdus in capsula Gemini III, insa inainte ca astronautul Jim Young sa-l poata manca, a fost nevoie sa-i adune partile componente de prin cabina - sandvisul s-a dezintegrat pur si simplu in conditiile de microgravitatie, imprastiindu-se firimituri care au fost foarte greu de recuperat.

De la aceasta intamplare, astronautii nu au mai avut voie sa-si ia mancarea preferata in spatiu, fiind limitati la cateva tipuri de alimente sigilate in conditii de vid, dar cine stie, poate intr-o buna zi o gogoasa va parasi din nou Pamantul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gogoasa trimisa spatiu, #gogoasa spatiu, #gogoasa filmata spatiu , #experiment