Tezaur din Al Doilea Razboi Mondial descoperit in Belgia. Ce obiecte ale soldatilor au descoperit arheologii

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 03:30
Autor: George Titus Albulescu
Tezaur din Al Doilea Razboi Mondial descoperit in Belgia. Ce obiecte ale soldatilor au descoperit arheologiiComoara descoperita in Belgia FOTO: Facebook

Arheologii din Belgia au facut o importanta descoperire dupa sapaturi efectuate in apropiere de Anvers: o comoara din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In padurea St. Anna, ei au gasit diverse obiecte de valoare, ce au apartinut soldatilor americani care au luptat in Europa.

Cum in zona se realizeaza in prezent lucrari la centura orasului Anvers, acestea au dezvaluit locul unde a existat o tabara complexa a armatei din Statele Unite, care a ajutat fortele aliate sa castige asaltul contra nazistilor, potrivit flandersnews.

"Aici, au stationat militarii Statelor Unite, in timp ce asteptau sa se intoarca acasa, cu navele proprii. Unii dintre ei au lasat in urma sau au ingropat, obiecte de valoare, in speranta ca vor reveni, intr-o zi, pentru a le recupera", a declarat Jef Vansweevelt, arheolog din Anvers.

"Am descoperit bani, monede, gloante, periute si pasta de dinti si sapun de ras. De asemenea, am gasit pistoale, pumnale, deoarece acestea nu erau permise la bordul vaselor. Am preluat si obiecte personale si bijuterii", a completat expertul.

Arheologii belgieni au lucrat impreuna cu personal specializat dotat cu detectoare de metale si care aveau multa experienta in regiune si puteau recunoaste cu usurinta diversele comori, aflate in pamant.

Descoperirea acestor obiecte valoroase vor fi prelucrate, curatate si apoi vor putea fi expuse intr-un muzeu local.

 Articol citit de 5761 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  florescujohn
  07.04.2021, 11:28
  Deci americanii au dat si ei cu jula
  La fel ca si prietenii lor sovieticii.
  Daca obiectele astea erau ale americanilor , le luau cu ei dar asa ca hotii le-au ingropat.
  CARCOTASUL
  07.04.2021, 13:43
  dragutza, ai inteles gresit !
  nu s-a descoperit o lada plina cu aur, asa cum se vede la titlu; aia este doar pentru atragerea atentiei fraierilor; citeste cu atentie textul si abia apoi hazardeaza-te la comparatie cu ce au furat nazistii !