Descoperire arheologică neașteptată: Tezaur de aur din vremea reginei egiptene Nefertiti VIDEO

Vineri, 03 Decembrie 2021, ora 04:47
5354 citiri
Descoperire arheologică neașteptată: Tezaur de aur din vremea reginei egiptene Nefertiti VIDEO
Regina Nefertiti a Egiptului FOTO: Egypt Independent

Oamenii de știință de la Universitatea din Goteborg, Suedia, au făcut o descoperire istorică importantă în vechiul oraș Hala Sultan Tekke din Epoca Bronzului. Ei au fost uimiți să găsească, în urma săpăturilor, un adevărat tezaur care conține bijuterii de aur și alte obiecte din argint și bronz din vremea reginei egiptene Nefertiti, din jurul anului 1350 î.Hr.

Arheologii au dat și peste 150 de schelete umane în această așezare străveche din Cipru, iar excavațiile au durat nu mai puțin de patru ani, fiind începute încă din anul 2018, potrivit Heritage Daily.

”Descoperirile indică faptul că acestea erau niște morminte de familie ale elitei conducătoare din oraș. De exemplu, am găsit scheletul unui copil de cinci ani cu un colier, cercei și tiară, toate din aur.

El a fost probabil copilul unei familii bogate și puternice”, a spus profesorul Peter Fischer, conducătorul săpăturilor arheologice de la Universitatea Goteborg.

Descoperirile au inclus bijuterii și alte obiecte din aur, argint, bronz, fildeș și pietre prețioase și vase de ceramică, bogat decorate din mai multe culturi.

Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

Bijuteriile din aur, alături de scarabei (amulete sub forma unui cărăbuș cu hieroglife) din Valea Nilului, spun povestea comerțului intens cu Egiptul. Comparând cu descoperirile de acolo, arheologii au putut data lucrurile și bijuteriile.

”Cele mai multe obiecte sunt din vremea lui Nefertiti, regina Egiptului și a soțului său Akhenaten, din jurul anului 1.350 î.Hr. Spre exemplu, am descoperit un pandantiv de aur cu o floare de lotus incorporată, cu pietre prețioase. Nefertiti a purtat asemenea bijuterii similare”, a explicat Fischer.

Descoperire ce surprinde lumea: Fenomenul prin care munții Himalaya au ”scos” capul din interiorul Pământului VIDEO

Nefertiti a fost regina Egiptului între anii 1353 – 1336 î.Hr., fiind soția faraonului Amenhotep al IV-lea (sau Akhenaten). Ea a jucat un rol important în susținerea cultului zeului Soarelui, cunoscut sub numele de Aton, conform Britannica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Nefertiti statuie bust, #regina Egiptului, #tezaur aur, #Egipt, #faraonul Amenhotep, #Amenhotep Nefertiti parinti Tutankhamon , #descoperire