Descoperire care schimbă istoria Americii: Rușii sunt strămoșii primilor americani VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 03:00
5812 citiri
Descoperire care schimbă istoria Americii: Rușii sunt strămoșii primilor americani VIDEO
Primii nativi americani au venit din Siberia rusă FOTO: UPI

O nouă cercetare efectuată de către oamenii de știință de la Universitatea Nevada, Reno din Statele Unite va schimba istoria Americii, în legătură cu primii locuitori care au ajuns pe continent. Astfel, experții susțin că aceștia provin din Siberia, o regiune din Rusia actuală, unde trăiau triburi de slavi și nu din Japonia, așa cum se credea până acum.

Noile descoperiri, publicate în revista PaleoAmerica, s-au bazat pe analiza distanței biologice, pe studiul similitudinilor și diferențelor dintre trăsăturile diferitelor grupuri de oameni, antici și moderni, potrivit UPI.

Cercetătorii au măsurat forma și structura, numită morfologie, a mii de dinți colectați din siturile arheologice din America, Asia, Asutralia și insulele din Pacific. Datele utilizate în studiu au fost acumulate de-a lungul deceniilor, iar analiza a folosit un algoritm.

”Este un program care a fost dezvoltat de un doctorand din Portugalia. Este practic un algoritm Bayesian conceput pentru a calcula probabilitatea ca un individ să aibă caracteristicile morfologice ale unuia din cele cinci grupuri geno-geografice – Asia de Est, Arctica americană, America non-arctică, Asia de Sud-Est și Auatral-Melanesia”, a spus Richard Scott, profesor de antropolgie de la Universitatea Nevada și autorul studiului.

Analiza a demonstrat că dinții oamenilor antici Jomon (din Japonia) și a primilor locuitori cunoscuți din America de Nord nu erau foarte asemănători. În schimb, datele au dezvăluit că există afinități între dinții populației din Siberia antică și cei ai indigenilor americani.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

”Munca noastră se încadrează destul de mult conform ipotezei Beringian Standstill”, a afirmat Scott. Teoria Beringian Standstill susține că un grup de oameni din Siberia asiatică a ajuns în Beringia, acum aproximativ 25.000 de ani.

Beringia este numele masivului pod terestru care a conectat ceea ce este acum Alaska și Siberia din Rusia, în timpul ultimului maxim glaciar, când nivelul mării era semnificativ mai scăzut față de astăzi.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

După cum spune teoria, oamenii din Beringia au început să migreze spre sud, populând America, acum aproximativ 15.000 de ani. Astfel, studiul arată că primii nativi americani se aseamănă mai mult cu populația din Siberia rusă, decât cu oamenii din Japonia.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#primii locuitori America, #nativi americani, #americani indigeni, #primii americani, #Siberia Alaska, #stramosi americani , #descoperire