Descoperire impresionantă a civilizației Mayașe: Un palat imperial ascuns sub pământ VIDEO

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 01:32
10540 citiri
Descoperire impresionantă a civilizației Mayașe: Un palat imperial ascuns sub pământ VIDEO
Descoperire mayașă la Tikal, în Guatemala FOTO: Sci News

Arheologii de la Universitătile Brown și Texas din Statele Unite și de la Fundația Culturală din Guatemala, care au folosit noua tehnologie de scanare LiDAR, au făcut o descoperire neașteptată: o cetate precum un palat imperial în vechiul oraș Tikal al mayașilor.

Ceea ce s-a presupus mult timp că este doar o zonă de dealuri naturale dintr-o așezare mayașă, era de fapt o cetate în ruină, observată sub pământ și care fusese proiectată să semene cu Citadela și Templul Șarpelui cu pene din capitala civilizației de la Teotihuacan, cel mai mare și mai puternic oraș din vechea Americă, potrivit Sci News.

”Noi am considerat că reprezintă niște dealuri, s-a dovedit a fi o construcție sub forma unei cetăți, o zonă care a fost probabil un palat imperial, asemănătoare celei de la Teotihuacan”, a declarat profesorul Stephen Houston de la Universitatea Brown.

”Indiferent cine a construit această replica la scară mai mică, ea arată fără îndoială că a existat un nivel de interacțiune între Tikal și Teotihuacan, mai mult decât se credea anterior”, a spus arheologul.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Tikal și Teotihuacan erau două orașe radical diferite ale civilizației Maya, primul fiind foarte populat, în timp ce al doilea avea toate semnele unui imperiu.

Antropologii știu de zeci de ani că locuitorii celor două vechi orașe erau în contact și adesea ei făceau schimburi, timp de secole, înainte ca Teotihuacan să cucerească Tikal, în jurul anului 378 d.Hr.

”Complexul arhitectural pe care l-am descoperit, pare să fi fost construit pentru oamenii din Teotihuacan sau pentru cei aflați sub controlul lor. Poate a fost ceva asemănător unui complex de ambasadă, dar atunci când combinăm cu cercetările anterioare ale ultimelor descoperiri, acestea sugerează că este ceva mai important”, a spus Houston.

Nou virus necunoscut descoperit de japonezi, cu ”legături” în România. Cum se transmite la oameni și ce simptome produce

Săpăturile care au urmat observațiilor LiDAR, au confirmat că unele clădiri au fost construite mai degrabă cu tencuială, mai degrabă decât cu calcarul tradițional al civilizației mayașe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperire mayasa uimitoare Guatemala, #civilizatia maya, #civilizatia maya descoperire, #Tikal Guatemala , #descoperire