Descoperire de necrezut: Primul om din istorie mancat de un rechin, in urma cu 3.000 de ani

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 05:00
6809 citiri
Descoperire de necrezut: Primul om din istorie mancat de un rechin, in urma cu 3.000 de ani
Expertii cred ca rechinul alb a omorat un om, in urma cu 3.000 de ani FOTO: Sky News

Cercetatorii de la Universitatea Oxford au anuntat recent, dupa o minutioasa investigatie, o descoperire uluitoare: dovezi ale primului atac cunoscut din istorie al unui rechin asupra unui om. Acesta a avut loc acum 3.000 de ani, in apropierea coastelor Japoniei, in Marea Seto Inland.

Expertii au fost surprinsi peste masura de existenta a cel putin 790 de rani adanci descoperite in ramasitele unui om, care a murit in mod brutal dupa atacul unui rechin. Osemintele au fost excavate intr-un sit arheologic din Tsukumo, Japonia, potrivit Sky News.

Alyssa White si profesorul Rick Schulting de la Universitatea Oxford au analizat resturile scheletice ale unui barbat plin de traumatisme. "Au fost atat de multe rani si totusi el a fost ingropat in cimitirul comunitatii locale.

Leziunile au fost in principal la brate, picioare si in partea din fata a pieptului si abdomenului", au declarat cercetatorii britanici.

Barbatii care se cearta cu sotia risca sa moara de tineri. De ce divortul este la fel de nociv cu fumatul

Expertii au eliminat pe rand toate cauzele mortii japonezului si au ajuns la concluzia ca acesta a fost atacat si ucis de un rechin. Intrucat cazurile arheologice raportate de astfel de situatii sunt foarte rare, cei doi cercetatori au luat legatura cu un expert in domeniu, George Burgess, de la Florida Program for Shark Research.

Echipa a concluzionat ca barbatul, caruia i s-a pus numele "24", a murit intre anii 1.370 si 1.010 i.Hr. S-a stabilit ca animalul marin "ucigas" ar fi fost din specia rechinul alb sau rechinul "tigru", dupa semnele dintilor descoperite.

Raspunsul dat de o cercetare la intrebarea care tulbura omenirea: Sunt posibile nemurirea si oprirea procesului de imbatranire

Cercetarea a aratat ca omul era in viata cand a fost atacat de rechin, iar mana stanga i-a fost smulsa. "Este posibil ca barbatul sa fi pescuit cu prietenii lui, la vremea respectiva, iar apoi a fost recuperat rapid".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#descoperire, #descoperire arheologica, #rechin, #Japonia , #descoperire