Descoperire neobisnuita in centrul galaxiei noastre: Un obiect misterios gigantic VIDEO

Sambata, 12 Iunie 2021, ora 09:14
7588 citiri
Descoperire neobisnuita in centrul galaxiei noastre: Un obiect misterios gigantic VIDEO
Obiect misterios descoperit in Calea Lactee FOTO: Science Alert

O echipa de astronomi care lucreaza la Optical Gravitational Lensing Experiment de la Observatorul din Chile a facut o descoperire neobisnuita: un obiect gigantic misterios a fost detectat in centrul Caii Lactee, galaxia noastra. Acesta se afla la o distanta de 25.000 de ani-lumina de Pamant si apare din cand in cand in fata unei stele.

Astronomii sustin ca steaua denumita VVV-WIT-08 ar putea apartine unei noi clase de astfel de corpuri cosmice uriase, care sunt de peste 100 de ori mai mari decat Soarele, ea fiind eclipsata de ceva necunoscut, un obiect care orbiteaza o data la cateva decenii, potrivit Science Alert.

Stelele cu semnaturi ciudate sunt extrem de fascinante pentru oamenii de stiinta. Desi spatiul este in mare parte gol, este logic ca unele dintre corpurile cosmice sa se alinieze in asa fel, astfel incat stelele sa fie estompate, din perspectiva noastra terestra, din timp in timp.

Pentru astronomi aceasta descoperire ii nedumereste. Ce poate fi acolo, in fata acelei stele? O planeta uriasa? Praful spatial? Resturi ale un obiect perturbat?

Desi alte stele au prezentat "disparitia" din lumina vizibila, niciuna nu a fost atat de profunda. Astronomii presupun ca vinovat pentru aceasta interpunere ar fi o alta stea sau planeta, care acopera VVV-WIT-08 complet, atunci cand trece prin fata ei.

Descoperire neobisnuita in interiorul Pamantului: O anomalie creste in adancuri, inexplicabil

"Este uimitor ca tocmai am observat un obiect intunecat, mare si alungit, trecand intre noi si steaua indepartata. Putem specula doar care este originea sa", a declarat astronomul Serghei Koposov de la Universitatea Edinburgh din Scotia.

Datele adunate de cercetatori arata ca evenimentul de estompare a durat aproximativ 200 de zile, cu o curba de lumina aproape simetrica, oprind lumina stelei, cu pana la 97%.

Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#descoperire Calea Lactee, #spatiul cosmic, #calea lactee galaxie, #galaxie Calea Lactee, #planeta , #descoperire