Mana umana este o sursa de radiatii invizibile. Ce aplicatii practice pot fi dezvoltate dupa aceasta uimitoare descoperire

Duminica, 01 August 2021, ora 17:315773 citiri
Mana umana este o sursa de radiatii invizibile. Ce aplicatii practice pot fi dezvoltate dupa aceasta uimitoare descoperire
Mana sursa de radiatii infrarosii FOTO: Facebook

O echipa de cercetatori de la Universitatea Jiao Tong din Shanghai a descoperit ceva neobisnuit pentru lumea noastra. Fara indoiala, nimeni nu-si imaginat dezvaluirea specialistilor, aceea ca mana umana poate fi folosita ca o sursa de radiatii infrarosii.

Corpul uman emite lumina in domeniul invizibil, inclusiv mainile. Acest generator de radiatii poate fi capturat, au observat oamenii de stiinta, existand posibilitatea utilizarii lui in diverse aplicatii care genereaza semnal sau in sisteme criptate, potrivit Phys.

Radiatia infrarosie (IR) este o forma de energie electromagnetica - lungimile sale de unda sunt mai mari decat cele ale luminii vizibile, motiv pentru care oamenii nu le pot vedea. Cercetarile anterioare au aratat ca in privinta corpului uman, acesta emite astfel de radiatii datorita caldurii corpului.

Insa, actualele analize au descoperit cu totul altceva si anume, ca o cantitate foarte mica de IR, emisa de mana umana este suficienta, pentru a fi utilizata in diferite dispozitive. Echipa de experti din Shanghai a inceput sa dezvolte un aparat care sa fie capabil sa separe IR a mainii fata de cea ambientala.

Ulterior, ei au pulverizat un material cu reflexie redusa, pe baza de aluminiu si au descoperit ca impreuna, cele doua dispozitive pot fi folosite pentru a cripta mesaje la temperatura normala.

Cercetatorii asiatici de la Universitatea Jiao Tong sustin ca dispozitivul lor poate fi modificat pentru a permite utilizarea degetelor pentru chei de criptare. Descoperirea a impresionat mediul academic din intreaga lume.