Descoperire macabra facuta in Peru: Ramasitele a 140 de copii si 200 de lame, toti cu inimile scoase

Vineri, 08 Martie 2019, ora 09:56
14717 citiri
Descoperire macabra facuta in Peru: Ramasitele a 140 de copii si 200 de lame, toti cu inimile scoase
Foto: captura video YouTube/Sheep Vans

Intr-o zona care in prezent apartine statului Peru s-a facut o descoperire macabra. S-au gasit ramasitele a circa 140 de copii si 200 de lame. Toti au coastele rupte, ceea ce sugereaza ca pieptul le-a fost deschis pentru a li se smulge inimile.

E cel mai mare sacrificiu uman din aceasta zona a lumii si nu numai, iar autorii sunt vechea civilzatie Chimu. Cel mai probabil, sacrificiul a avut loc in anul 1450, arata Live Science.

Pentru moment, nu se cunoaste motivul pentru care copiii - 137 de baieti si fete cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani si cu o stare buna a sanatatii - si lamele au fost sacrificati. Se stie insa ca asta s-a intamplat dupa o ploaie torentiala care a dus la inundatii masive.

Situl a fost descoperit in 2011, dupa ce autorul studiului, Gabriel Prieto, profesor la Universitatea Nationala din Trujillo, Peru, a fost abordat de un tatic, care i s-a plans ca exista un loc de unde copiii sai aduc zilnic acasa oase.

De atunci au inceput lucrarile aici, iar in scurta vreme arheologii si-au dat seama ca niciunde altundeva nu a existat un sacrificiu uman mai mare, unde victimele sa fie copii.

Copiii au fost ingropati ori pe spate, cu picioarele intinse, ori tot pe spate, dar cu picioarele indoite, ori pe o parte, de asemenea, cu picioarele indoite. In plus, au fost ingropati in grupuri de cate trei sau cinci, de la cel mai tanar la cel mai varstnic. Unii aveau pe fata o vopsea pe baza de mercur.

Cat despre lame, acestea au fost ingropate ori langa ei, ori chiar peste corpurile lor. Multe lame de diferite nuante, de la maron pana la bej, au fost ingropate impreuna, dar cu capetele orientate in alta directie.

Au mai fost gasite si ramasitele a doua femei si un barbat, carora insa nu le-au fost smulse din piept inimile. Una a murit in urma unei lovituri in spatele capului, iar cealalta in urma unei traume suferite la fata. Barbatul avea coastele rupte, dar nu se stie daca acestea s-au fracturat inainte sau dupa moarte. E posibil ca acestea sa se fi fisurat dupa moarte, pentru ca peste corpul sau au fost asezate niste pietre.

Conform raportului aparut in jurnalul PLOS ONE, si in prezent, in anumite regiuni din Peru sunt sacrificate lame, iar inimile lor sunt smulse. Cu sangele care tasneste sunt stropite, de exemplu, mine, pentru ca cei care lucreaza in interior sa fie protejati.

Citeste si Groapa comuna cu zeci de cadavre, descoperita in Palmira: Unele sunt decapitate

A.P.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#copii sacrificati Peru, #copii lame sacrificiu Peru Chimu, #civilizatia Chimu sacrificiu uman, #sacrificii umane vechime , #arheologie