Descoperire neobisnuita intr-un sanctuar: O lume subpamanteana, veche de 3.200 de ani VIDEO

Marti, 22 Iunie 2021, ora 02:00
7842 citiri
Descoperire neobisnuita intr-un sanctuar: O lume subpamanteana, veche de 3.200 de ani VIDEO
O lume subpamanteana descoperita intr-un sanctuar FOTO: Jpost

Oamenii de stiinta au ramas uimiti cand au descoperit niste imagini misterioase intr-un sanctuar de piatra, care au o vechime estimata de 3.200 de ani. Acestea arata detalii despre o lume subpamanteana necunoscuta. Ciudatele sculpturi de piatra au fost gasite la Yazilikaya, in centrul Turciei.

Sapaturile arheologice de la Templul Stancii au dezvaluit un calendar antic si o harta a cosmosului, care prezinta dovezi extrem de atractive. Picturile au scos la iveala "o lume subterana neobisnuita", potrivit Jerusalem Post.

In templul descoperit initial de catre arheologul si istoricul francez Charles Texier inca din 1834, au fost gasite sculpturi din calcar care infatiseaza peste 90 de figuri distincte, inclusiv zei, monstri si animale, scrie Daily Star.

A fost nevoie de aproximativ 200 de ani pentru a descifra aceste imagini misterioase, dar cercetatorii au stabilit ca reprezentarile sunt ale unui cosmos care include Terra, cerul si o "lume subpamanteana", care ne arata vitalitatea mitului creatiei.

Astfel, pe un perete al sanctuarului exista desene ale Zeitelor Soarelui si a furtunii, ele fiind asezate mai sus fata de celelalte figuri ale templului. In contrast, se pot vedea oamenii, care sunt mai mici ca marime, dar si fazele Lunii si anotimpurile, semnificand "cicluri si renasteri", conform arheologilor.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Analiza expertilor Fundatiei Luwian Studies din Elvetia arata ca in acele vremuri existau 17 zeitati, fiecare cu o linie de marcare intre ele. De asemenea, intr-un dintre incaperile sanctuarului se afla o pictura dedicata special "lumii subpamantene", cu marturii ale Zeului sabiei.

"Credem ca templul reprezinta pe deplin o imagine simbolica a universului, inclusiv nivelurile sale statice, precum Pamantul, cerul si lumea subterana, precum si procesele ciclice de reinnoire, zi - noapte sau vara- iarna", a declarat Eberhard Zangger, autorul studiului publicat in revista Skyscrap Archaeology.

Comoara de 1,5 milioane de dolari gasita in burta unei balene

Zeci de persoane reținute în Turcia pentru legături cu ISIS. Cum i-ar fi ajutat pe jihadiști
Zeci de persoane reținute în Turcia pentru legături cu ISIS. Cum i-ar fi ajutat pe jihadiști
În Turcia, 36 de persoane au fost reținute sub suspiciunea de legături cu „Statul Islamic” în timpul operațiunilor desfășurate în patru provincii, a declarat ministrul Afacerilor...
Boicot inedit. Mari băutori de cafea și ceai, turcii au refuzat în weekend să mai calce pragul cafenelelor din cauza prețurilor prea mari
Boicot inedit. Mari băutori de cafea și ceai, turcii au refuzat în weekend să mai calce pragul cafenelelor din cauza prețurilor prea mari
O chemare la boicotarea cafenelelor şi restaurantelor, pe motiv că practică preţuri exorbitante, a mobilizat numeroşi turci în acest weekend, în prima acţiune de acest fel după mai mulţi...
#descoperire arheologica, #pamant, #subteran, #descoperire stiintifica, #Turcia, #sanctuar , #descoperire