Descoperire importantă la Ierusalim, legată de Al Doilea Templu: ”Reprezintă o oportunitate de aur” VIDEO

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 04:47
5557 citiri
Descoperire importantă la Ierusalim, legată de Al Doilea Templu: ”Reprezintă o oportunitate de aur” VIDEO
Zidul Plângerii, o parte din vechiul Templu al Solomon FOTO: Commentary Magazine

Împăratul persan Cyrus al II-lea și cuceritorul Babiloniei, a dat un ordin în anul 538 î.Hr., care le permitea israeliților să se întoarcă la Ierusalim și să reconstruiască Templul lui Solomon. Acum, arheologii din Israel au anunțat că ar fi descoperit sursa blocurilor de piatră necesară ridicării celui de-Al Doilea Templu, într-o veche carieră din ”orașul păcii”.

Experții de la Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) au spus că descoperirea oferă o ”demonstrație clară” a diferitelor faze de pregătire a calupurilor de piatră, care îi poate ajuta să recreeze și să testeze metodele descrise în Biblie, potrivit Times of Israel.

Arheologii, care lucrează la Ierusalim, au descoperit o carieră veche de piatră din urmă cu peste 2.000 de ani, împreună cu o serie de blocuri masive, aflate în diferite stadii ale procesului de pre-construcție.

Importanta carieră de piatră a fost găsită în parcul industrial modern Har Hotzvim din Ierusalim, care înseamnă ”dealul lucrătorilor din carieră”, care datează probabil din secolul I î.Hr. și locul ar fi fost activ în timpul ridicării celui de-Al Doilea Templu din Ierusalim, afirmă arheologii.

”Am descoperit blocuri mari de piatră, pătrate, pe cale să fie desprinse de roca de bază, înainte de a le încărca și transporta în vechiul oraș. Cariera de piatră reprezintă o oportunitate de aur, deoarece unele dintre pietre au fost lăsate în acest mod, pe locul sitului, iar noi putem copia tehnologiile din acea vreme și putem experimenta cu ele, pentru a recreea procesele prin care au fost extrase blocurile de construcție”, a spus Moran Hagbi, directorul săpăturilor arheologice din cadrul IAA.

Joe Biden, mutare-șoc la Ierusalim, ce anulează politica lui Trump: Israelul protestează vehement

Blocurile masive de piatră măsoară 1,5 x 2 metri, iar cariera acoperă aproximativ 600 de metri pătrați, dar experții susțin că ea ar putea fi de cel două sau trei ori mai mare.

Trebuie menționat faptul că Al Doilea Templu din Ierusalim a fost ridicat inițial în anul 515 î.Hr., iar mai târziu, în secolul I î.Hr. a fost restaurat și mărit, în timpul domniei regelui Iudeii de la acea vreme, Iron cel mare.

Marea civilizație a celților își dezvăluie secretele: Comoară neprețuită descoperită în capitala antică pierdută VIDEO

Ritualul care se organiza acolo era condus de către familii și preoți iudei. Ulterior, în timpul Revoltei evreilor petrecută între anii 66 și 70 d.Hr., romanii au distrus cel de-Al Doilea Templu din Ierusalim.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Al Doilea Templu Ierusalim, #Templu Ierusalim, #iudei templu ierusalim, #templul lui solomon, #Ierusalim, #Ierusalim Israel , #descoperire