Descoperire istorică în Israel: Dovezi importante care confirmă scrierile din Biblie

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 01:16
8156 citiri
Descoperire istorică în Israel: Dovezi importante care confirmă scrierile din Biblie
Cetate elenă descoperită în Israel FOTO: Times of Israel

Arheologii de la Autoritatea de Antichități (IAA) au făcut o descoperire impresionată în pădurea Lachist, situată la aproximativ 60 de kilometri de Ierusalim, în Israel. Ei au anunțat că au găsit ”dovezi reale” privind revolta macabeilor asupra seleucizilor din Biblie, care a inspirat povestea Hanuka, ce se comemorează în fiecare an de către evrei, în luna decembrie, prin Sărbătoarea Luminilor.

Conflictul istoric a fost între Imperiul seleucid elen, care era la putere în acea vreme în regiunea de astăzi a Israelului, și macabeii din secolul al II-lea î.Hr. Aproximativ în anul 168 î.Hr., regele Antioh al IV-lea s-a confruntat cu mânia unei rebeliuni, atunci când a scos în afara legii practicile iudaice, potrivit Express.

Acum arheologii de la IAA susțin că au descoperit dovezi ale acestei revolte, după ce au găsit ruinele unei fortificații antice la poalele Iudeii. Acestea sunt în pădurea Lachish, unde săpăturile au scos la iveală arme, grinzi de lemn carbonizate, ceramică și zeci de monede – locul unei străvechi cetăți eleniste.

Conform arheologilor Saar Ganor, Vladik Lifshits și Ahinoam Montagu, fortificația elenă ar fi fost distrusă și arsă de forțele hasmoneene. ”Am descoperit o cetate, o parte dintr-o linie fortificată ridicată de comandanții armatei elene, construită pentru a proteja marele oraș Maresha de ofensiva rebelilor.

Descoperire de răsunet în Egipt: A stat ascuns sub nisip 4.500 de ani și de-abia acum a fost găsit VIDEO

Totuși, descoperirile de la situl istoric arată că apărările seleucide nu au avut succes, iar clădirea a fost arsă de forțele macabeilor”, au spus experții israelieni.

Ruinele găsite lângă Ierusalim indică faptul că aici a fost cândva, în secolul al II-lea î.Hr. o fortăreață care măsura 15 pe 15 metri.

Descoperire senzațională din interiorul Pământului, în premieră mondială: ”Este imposibil să găsim așa ceva pe Terra”

Rebeliunea împotriva Imperiului seleucid a început în 168 sau 167 î.Hr. și a durat până în 160 î.Hr., când stăpânirea acestuia asupta Iudeii s-a terminat. Evenimentele de atunci sunt povestite în Cărțile macabeilor din Biblie, precum și în scrierile istoricului Josephus.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#descoperire arheologica, #descoperire arheologica israel, #Hanuka sarbatoare evrei, #Biblie, #Biblie Ierusalim , #descoperire