Descoperire istorică într-un faimos oraș: Calul troian, vestitul simbol al Greciei antice VIDEO

Miercuri, 11 August 2021, ora 06:16
15613 citiri
Descoperire istorică într-un faimos oraș: Calul troian, vestitul simbol al Greciei antice VIDEO
Calul troian, celebrul simbol al Greciei antice FOTO: Greek Reporter

O echipă de arheologi de la Universitatea Boston din Statele Unite a anunțat că a făcut o descoperire istorică importantă: Calul troian, celebrul simbol din Grecia antică, amintit în scrierile lui Homer și Vergilius.

Săpăturile au fost efectuate în vechiul oraș Troia, actualmente situat la Hisarlik, în Turcia, care se găsește la aproximtiv 6,5 kilometri de Marea Egee, iar oamenii de știință au găsit o structură mare din lemn, de acum 3000-3100 de ani, potrivit Greek Reporter.

Calul troian este considerat de mulți ca fiind un simbol al Greciei antice, el apărând în poemele epice clasice care povestesc războiul troian și lunga călătorie a lui Ulise înapoi, la Ithaca.

Excavațiile din vechea Troie au scos la iveală zeci de bucăți de lemn de brad și grinzi de până la 15 metri lungime. Resturile au fost asamblate într-o formă ciudată, ceea ce i-a făcut pe experți să susțină că această structură ar fi Calul troian, care s-a aflat în interiorul zidurilor cetății antice Troia.

Misterul descifrat în adâcurile lacului Huron: Pământul și-a micșorat viteza de rotație, afectând conținutul de oxigen

Cei doi arheologi, Christine Morris și Chris Wilson, de la Universitatea Boston, Statele Unite, care conduc excavația de la Hisarlik, susțin că testele efectuate până acum le-au confirmat teoria, iar descoperirea este într-adevăr legendarul cal.

”Testarea datării cu carbon și alte analize au arătat că piesele din lemn și alte artefacte descoperite sunt din secolele al XII-lea și al XI-lea î.Hr. Acest lucru se potrivește cu datele citate despre războiul troian, de mulți istorici antici, precum Erastostene sau Proclus.

Descoperire de proporții istorice la Ierusalim: Evenimentul confirmat de scrierile din Biblie

Asamblarea structurii se confirmă și cu descrierea făcută în mai multe surse. Nu vreau să par încrezător, dar sunt destul de sigur că am descoperit adevăratul obiect”.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Calul troian, #descoperire arheologica, #descoperire grecia antica, #razboiul Troiei, #Homer , #descoperire