Descoperire neobisnuita in interiorul Pamantului: O anomalie creste in adancuri, inexplicabil

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 02:00
24332 citiri
Descoperire neobisnuita in interiorul Pamantului: O anomalie creste in adancuri, inexplicabil
Interiorul Pamantului FOTO: Swords Today

Oamenii de stiinta de la Universitatea California, din Berkely, Statele Unite au facut o descoprire neobisnuita in interiorul Pamantului. Colosul din adancul Terrei a crescut mai repede in regiunea situata sub Marea Banda din Indonezia, decat in alta parte, intrigand cercetatorii.

Cauza acestei cresteri inegale a miezului interior al planetei noastre este necunoscuta, un fenomen inexplicabil care da batai de cap expertilor, potrivit Swords Today.

Studiul publicat recent in revista Nature Geoscience dezvaluie faptul ca racirea fierului lichid din interiorul Pamantului a inceput in urma cu 500 de milioane de ani. Cresterea inegala detectata acum nu deformeaza miezul fierului solid, pe masura ce exteriorul acestuia se cristalizeaza.

Ciudatul eveniment a fost descoperit sub Marea Banda din Indonezia. Potrivit oamenilor de stiinta, se crede ca exista ceva care indeparteaza caldura din miezul exterior sau din scoarta terestra, sub regiunea respectiva.

Variatia temperaturii campului magnetic al Pamantului este direct implicata in expansiunea inegala a nucleului. Aceasta actioneaza ca un strat protector impotriva radiatiei solare si datorita disiparii caldurii din miezul interior, provoaca procesul de convectie din stratul exterior al lichidului.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Cercetatorii au facut aceasta descoperire ciudata in interiorul Pamantului, in urma inregistrarii undelor seismice, care se propaga pe Terra. Din fericire, expertii au afirmat ca nucleul Pamantului nu este dezechilibrat in acest moment, insa gravitatia impinge cristalele de fier spre polii de nord si de sud ai planetei.

Trebuie mentionat faptul ca interiorul Pamantului este format din mai multe straturi, astfel: un miez interior solid din fier-nichel, cu o raza de 1.200 de kilometri. Acesta este acoperit cu un miez exterior din fier topit si nichel de aproximativ 2.400 de kilometri grosime.

Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Ultimul strat este inconjurat de o manta de roca fierbinte de 2900 de kilometri adancime, plus o crusta de roca rece, aflata sub picioarele noastre, intre 5 si 70 de kilometri, conform Science Focus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#descoperire, #descoperire stiintifica, #miezul pamantului descoperire, #miezul interior , #descoperire