Descoperire neobisnuita in interiorul Pamantului: O anomalie creste in adancuri, inexplicabil

Miercuri, 09 Iunie 2021, ora 02:00
Autor: George Titus Albulescu
Descoperire neobisnuita in interiorul Pamantului: O anomalie creste in adancuri, inexplicabil
Interiorul Pamantului FOTO: Swords Today

Oamenii de stiinta de la Universitatea California, din Berkely, Statele Unite au facut o descoprire neobisnuita in interiorul Pamantului. Colosul din adancul Terrei a crescut mai repede in regiunea situata sub Marea Banda din Indonezia, decat in alta parte, intrigand cercetatorii.

Cauza acestei cresteri inegale a miezului interior al planetei noastre este necunoscuta, un fenomen inexplicabil care da batai de cap expertilor, potrivit Swords Today.

Studiul publicat recent in revista Nature Geoscience dezvaluie faptul ca racirea fierului lichid din interiorul Pamantului a inceput in urma cu 500 de milioane de ani. Cresterea inegala detectata acum nu deformeaza miezul fierului solid, pe masura ce exteriorul acestuia se cristalizeaza.

Ciudatul eveniment a fost descoperit sub Marea Banda din Indonezia. Potrivit oamenilor de stiinta, se crede ca exista ceva care indeparteaza caldura din miezul exterior sau din scoarta terestra, sub regiunea respectiva.

Variatia temperaturii campului magnetic al Pamantului este direct implicata in expansiunea inegala a nucleului. Aceasta actioneaza ca un strat protector impotriva radiatiei solare si datorita disiparii caldurii din miezul interior, provoaca procesul de convectie din stratul exterior al lichidului.

Descoperirea care ingrijoreaza Marea Britanie: Cataclismul cu valuri de 10 metri a devastat insula, pe 600 de kilometri

Cercetatorii au facut aceasta descoperire ciudata in interiorul Pamantului, in urma inregistrarii undelor seismice, care se propaga pe Terra. Din fericire, expertii au afirmat ca nucleul Pamantului nu este dezechilibrat in acest moment, insa gravitatia impinge cristalele de fier spre polii de nord si de sud ai planetei.

Trebuie mentionat faptul ca interiorul Pamantului este format din mai multe straturi, astfel: un miez interior solid din fier-nichel, cu o raza de 1.200 de kilometri. Acesta este acoperit cu un miez exterior din fier topit si nichel de aproximativ 2.400 de kilometri grosime.

Barack Obama da un avertisment dur intregii planete: Omenirea ar putea sa dispara in 100 de ani

Ultimul strat este inconjurat de o manta de roca fierbinte de 2900 de kilometri adancime, plus o crusta de roca rece, aflata sub picioarele noastre, intre 5 si 70 de kilometri, conform Science Focus.

 Articol citit de 22493 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  AlexL
  09.06.2021, 10:40
  "nu am auzit sa fi sapat cineva mai jos [de 12 km]"
  > nu am auzit sa fi sapat cineva mai jos [de 12 km]
  Băi Gagă, se știe că rușii sunt in frunte in toate cele, inclusiv in științe. Dar află că nu prin forare s-a stabilit existența acelor invelișuri de mii de kilometri, din metale topite. S-au stabilit prin studiul propagării undelor seismice, cum scrie și in articol. Dar, desigur, tehnologia cu undele seismice a fost furată de Occident de la ruși, ca de obicei...
  > Fantezii ca si cu vaccinul mRNA
  Vezi că rușii incearcă să scoată și ei un vaccin mRNA, așa că fii atent că la un moment dat va trebui să schimbi placa cu "fantezii"... Dar se pare că ai pierdut deja momentul...
  Grebla
  09.06.2021, 09:06
  Stiinta lu este
  Rusii au incercat sa sape si e doar 12 km cea mai mare adincime la care s-a ajuns. Nimeni nu a vazut ce e mai jos .Sectiunile cu Pamintul sint fantezii . Nimeni nu a ajuns mai jos de 12 km ( asta era prin anii 1970 ). dar nu am auzit s a fisapat cineva mai jos .
  Fantezii ca si cu vaccinul mRNA. Plimbari pe Luna , Mos Craciun cuplete dalbe !
  z123456
  09.06.2021, 11:28
  asa grebla
  mai zi-le cu rusii. Ca asa cum le spui tu, nu le spune nimeni. Oricum se vede ca esti foarte informat in directia asta.....
  gheu
  09.06.2021, 16:24
  Pai
  Intradevar Rusii au incercat in Peninsula Kola unde suprafetele seimice Conrad si Mohohorovici. In peninsula Crusta este cea mai aproape de suprafata. Voiau sa afle date despre ce se intampla in Astenostera. Au ajuns la 15 Km dupa care nu au mai putut continua din pricina Presiunii Litostatice. S-a construit un mic orasel in jur. Proiectul a fost facut public dar rezultatele nu. Au participatsavanti de la multe universitati din lume printre care si un Profesor al meu.Mi-a spus doar atat : in apropiere de suprafata Conrad roca era fierbinte si dura si elastica ca otelul. S-au scris multegunaie inclusiv de reporteri pe ziare. com ca s-a ajuns in iad si se audurletele celor chinuiti. S-au pus fotografii cu ptul denumit Buricul Pamantului o exploatare de diamante din Siberia si craterul din Kazachstan care arde din cauza unei explozii intr-un zacamant de gaz.

  Vorba lui Platon: sunt prieten cu Socrate, dar sunt mai prieten cu adevarul.

  Mi-am pierdut un pic de timp sa iti explic. In opinia mea timp pierdut catre tine dar pentru cei ce inteleg ce spun eu nici-o problema.
  Pauperovici
  09.06.2021, 12:25
  Nu, bine graieste, adevar harasho
  rusii au sapat, dar cu polonezi, prin paduri, ca e solul mai moale si nu-i deranja nimeni.
  cartophil
  09.06.2021, 08:28
  George Titus Albulescu, traducatorul cu Google a unui text luat de
  cine stie unde, a reusit sa spuna, in cateva fraze, mai multe prostii si sa ne ofere mai multe expresii fara rost, decat am vazut intr-un an pe aici (si sunt destule, credeti-ma). Daca nu intelegi nimic din ce scrii, cum vrei sa-i faci pe altii sa inteleaga ????
  AlexL
  09.06.2021, 10:43
  "traducătorul... prostii..."
  Traducerea este bună, nu are greșeli, totul se poate ințelege foarte bine.
  gheu
  09.06.2021, 02:59
  Stimate autor
  Am aproape 60 de ani. Am terminat Universitatea Babes--Boliay cu 9.85. Sunt Inginrr geolog si Geofizician. Sunt specialist in metalogenie si in Fizica Pamantului. Ma voi referi la doar doua suprafete seismice:
  - Conrad careface sa pluteasca crusta terestra peste Astenosfera si a doua mai profunda:
  -Mohorovici care este limita intre astenosfera care faceseparatia intre astenosfera si manta Rusii in peninsula Kola unde adancimea suprafetei Conrad nu depasea 15 Km.
  S-a constrit un oras si ainceput preforarea. Todo era secreto. Se spune ca la 15 km roca era mai elastica si mai dura caotelul
  strand
  09.06.2021, 20:26
  gheu... Eu cred in afirmatiile facute de tine
  Lasa fiecare sa creada ce vrea... nu te mai obosi ptr nimic
  "Fiecare pasare pe limba ei piere"

  PS. Sper ca n-ai facut vaccinul "minune"
  RexMundi
  09.06.2021, 07:51
  serios ?
  da ,stim ai facut 4 ani de facultate la popa sapca... masterul la -i dat la gherla .. dupa care ai devenit fantanar ,geolog! asa se cheama parca astia care sapa fantani ,baga tevi in curtea oamenilor ! cand sapi vezi sa nu dai peste al 5 -lea "oras" subterean descoperit de tine! ha ,ha ,ha
  gheu
  09.06.2021, 15:45
  Yo cred ca
  Nu eti intreg la cap. Du-te la UBB Cluj Napoca si intreaba de Ioan Filip absolvent 1986. Mai multi din fostii mei colegi lucreaza ca profesori la Universitate.