Descoperire istorică făcută la Ierusalim: ”Este ceva rar, din timpul celui de-Al Doilea Templu”

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 02:003560 citiri
Descoperire istorică făcută la Ierusalim: ”Este ceva rar, din timpul celui de-Al Doilea Templu”
O monedă de argint rară a fost descoperită la Ierusalim FOTO: Daily Mail

Liel Krutokop, o fată de 11 ani, a făcut o descoperire istorică de răsunet în vechiul oraș al lui David de la Ierusalim, din timpul perioadei celui de-Al Doilea Templu. Arheologii de la Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) au anunțat că este vorba despre o monedă de argint, unul dintre singurele obiecte din acea vreme, care a fost găsit vreodată.

Moneda a fost folosită la comerț în Ierusalim, cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, în timpul Marii Revolte a iudeilor împotriva romanilor, care a început în anul 66 d.Hr., potrivit Israel National News.

Bănuțul din argint, care cântărește circa 14 grame, are pe o parte inscripția unei cupe cu legenda: ”șekel israelian”, iar lângă apar două litere în ebraică, prescurtarea de la ”al doilea an”, însemnând al doilea an al Marii Revolte a iudeilor împotriva romanilor (67-68 d.Hr.).

Pe cealaltă parte a monedei se află o inscripție care a fost identificată de cărturari, ca fiind sediul Marelui Preot, iar lângă apar, tot în ebraica veche, cuvintele: ”Sfântul Ierusalim”.

Cartea pe care nimeni nu a putut-o citi de 400 de ani: Secretul alchimiștilor dezlegat prin spargerea unui cifru

”Aceasta este o descoperire rară, deoarece din mii de monede descoperite până în prezent în săpăturile arheologice, doar aproximativ 30 sunt din argint, din perioada Marii Revolte”, a spus dr. Robert Kool, șeful Departamentului de monede din cadrul IAA.

”Să găsești o monedă a rebelilor din acea vreme din argint pur este ceva foarte special și captivant. Putem spune cu prudență, că această monedă este unul dintre singurele obiecte pe care le putem deține astăzi și care a provenit din Templul însăși”, a adăugat Kool.

Comoara ascunsă în adâncul oceanelor: Are valoarea de 700 de trilioane de dolari VIDEO

Monedele au fost realizate de rebelii israeliți, ca o modalitate de a-și arăta angajamentul de a lupta pentru independența poporului lor. Războiul iudeo-roman a început după ce Antipater și-a început domnia crudă la Ierusalim, la puțin timp după ce romanii au preluat controlul total asupra provinciei siriene în anul 63 d.Hr.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News