Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 04:00
20210 citiri
Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa ceva pe Pământ
Calota de gheață din Tibet deține multe secrete FOTO: wionews

Oamenii de știință de la Universitatea din Ohio, care au făcut o descoperire impresionantă într-un ghețar aflat pe Platoul din Tibet, au anunțat rezultatele cercetării recent în revista Microbiome. Ei au găsit numeroși viruși vechi de 15.000 de ani, necunoscuți anterior, aceștia nesemănând cu nimic de pe Pământ.

Virușii au supraviețuit pentru că au fost înghețați, iar experții au analizat probele luate din calota polară Guliya din vestul Chinei, dintr-un vârf de munte care are o înălțime de 6.705 metri, potrivit Sci Tech Daily.

”Acești ghețari s-au format treptat și împreună cu praful și gazele, au fost depuși și mulți viruși în acea gheață”, a spus Zhi-Ping Zhong, cercetător la Universitatea de Stat din Ohio și autorul principal al studiului.

”Ghețarii din vestul Chinei nu sunt suficient de studiați, iar scopul nostru este să folosim aceste informații pentru a reflecta asupra evenimentelor din trecut”.

Pământul va fi distrus de Soare. Astronomii au anunțat cum se va produce înspăimântătorul fenomen

Cercetătorii au stabilit că gheața avea o vechime de aproape 15.000 de ani, ei folosind o combinație de tehnici tradiționale și noi. Când au analizat gheața, au descoperit coduri genetice ale 33 de viruși, dintre care 28 sunt noi, nemaifiind catalogați de nimeni, în lume.

”Semnăturile acestor viruși sunt greu de extras și metoda dezvoltată de Zhi-Ping ne-ar putea ajuta să căutăm aceste secvențe genetice în alte medii extreme de gheață, pe Marte, spre exemplu, pe Lună sau în deșertul Atacama de pe Pământ (din America de Sud -n.a)”, a spus Matthew Sullivan, co-autor al studiului, profesor de microbiologie la Centrul de Științe din Ohio, Statele Unite.

De ce Dumnezeu reprezintă cea mai bună teorie științifică: El poate explica viața noastră de pe Pământ

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#descoperire ghetar Tibet, #descoperire virusi, #descoperire Tibet, #descoperire calota gheata , #descoperire
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
" Descoperire nemaipomenită într-un ghețar din Tibet: Nu există așa