Descoperire fara precedent: Au fost gasite ramasitele a 140 de copii care au fost sacrificati. Inimile le-au fost scoase din piept (Video)

Vineri, 27 Aprilie 2018, ora 16:49
15585 citiri
Descoperire fara precedent: Au fost gasite ramasitele a 140 de copii care au fost sacrificati. Inimile le-au fost scoase din piept (Video)
Foto: Captura video YouTube/Sheep Vans

O descoperire fara precedent a fost facuta pe coasta nordica a Perului. E vorba despre ramasitele a ceea ce pare a fi un sacrificiu in masa cu victime copii. E cel mai mare astfel de sacrificiu din Americi, posibil chiar si din lume, spun arheologii.

Descoperirea macabra a fost facuta la circa 300 de metri de Oceanul Pacific, aproape de o zona locuita, in La Libertad, langa Trujillo, al treilea cel mai mare oras din Peru.

Se crede ca acesti copii, laolalta cu 200 de lame tinere, au fost sacrificati in urma cu 550 de ani, cand zona era locuita de civilizatia pre-columbiana Chimu, transmite Washington Post.

Chimu a fost al doilea cel mai mare imperiu din Peru inainte de colonizarea spaniola.

Pana acum se stia ca cel mai mare sacrificiu in masa cu victime copii a avut loc in capitala asteca Tenochtitlan (actualul Mexico City), unde au fost descoperite ramasitele a 42 de micuti.

Sapaturile la situl "Huanchaquito-Las Llamas" au inceput in 2011, cand au fost descoperite ramasitele a 42 de copii si 76 de lame langa un templu vechi de 3.500 de ani. Au continuat, iar recent au fost gasite ramasitele a inca 140 de copii si circa 200 de lame.

Inimile le-au fost pur si simplu scoase din piept

Analiza oaselor si a sforilor gasite a aratat ca totul s-a intamplat intre 1400 si 1450, catre apusul imperiului Chimu, cu putin timp inainte ca acesta sa fie cucerit de incasi.

Se crede ca victimele aveau intre 5 si 14 ani, majoritatea fiind de 8 - 12 ani. Cat despre animalele aduse ca ofranda, toate aveau mai putin de un an si jumatate. Toti cei sacrificati au fost inmormantati cu fata spre est, catre muntii Anzi.

Craniile copiilor sunt vopsite in rosu, fiind folosit un pigment natural, o dovada in plus ca e vorba despre un sacrificiu ritualic. Iar urmele gasite pe oase, atat in cazul copiilor, cat si al animalelor, arata ca pieptul le-a fost deschis, pentru ca inimile sa fie scoase.

Specialistii incearca sa inteleaga acum motivul din spatele acestui sacrificiu la scara mare si de ce au fost ucisi copii si lame.

Vezi si Descoperire macabra in Peru: Femei ucise de preotii care le beau sangele

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ramasite copii Peru, #cel mai mare sacrificiu masa copii, #sacrificii umane Chimu, #sacrificii umane America , #arheologie
Comentarii