Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Descoperire epocala in vindecarea cancerului: Oamenii de stiinta israelieni dezvolta tratamentul

Joi, 15 Aprilie 2021, ora 02:00
9879 citiri
Descoperire epocala in vindecarea cancerului: Oamenii de stiinta israelieni dezvolta tratamentul
Creierul uman FOTO: indiatimes

Cercetatorii israelieni de la Universitatea din Tel Aviv au anuntat o descoperire revolutionara in intelegerea si tratarea uneia dintre cele mai letale tipuri de cancer. Glioblastomul reprezinta o forma agresiva a bolii cerebrale, insa acum sunt sperante mari pentru realizarea unui tratament eficient.

Chiar si cu operatie, radioterapie si chimioterapie, doar 40% dintre pacientii care sufera de acest fel de cancer, supravietuiesc un an dupa diagnostic si numai 5% ajung la 5 ani, scrie India Times.

"Glioblastomul este tipul de cancer al sistemului nervos, care provoaca cea mai mare mortalitate si cele mai multe tumori cerebrale maligne", a declarat profesorul Ronit Satchi-Fainaro, director al Centrului de cercetare biologica a cancerului de la Universitatea din Tel Aviv.

Boala "este agresiva, invaziva si se dezvolta rapid, fiind foarte rezistenta la tratamentele actuale, astfel ca pacientii mor in mai putin de un an, dupa diagnostic. Mai mult decat atat, glioblastomul este definit ca 'tumoarea rece', ceea ce inseamna ca nu raspunde la incercarile imunoterapeutice de a activa sistemul imunitar impotriva acestuia", a completat medicul israelian.

Acum, cercetatorii au reusit sa inhibe secretia proteinei numite P-Selectin in noul stagiu, neutralizand astfel esecul sistemului imunitar si restabilind activitatea sa normala si blocand raspandirea agresiva a cancerului.

Expertul israelian considera ca in curand se va trece la studii clinice in privinta tratamentului pentru glioblastom. Studiul a fost publicat in revista Nature Communications.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Inovațiile în inteligența artificială și neuroștiință continuă să uimească. Intel, celebrul creator de procesoare pentru calculatoare, se mândrește cu o nouă invenție: un...
#descoperire, #cancer, #tratament cancer, #creier , #descoperire