Descoperirea cercetătorilor europeni care ar putea rescrie legile fizicii: A cincea forță a naturii, ”lovitura secolului” VIDEO

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 01:21
12722 citiri
Descoperirea cercetătorilor europeni care ar putea rescrie legile fizicii: A cincea forță a naturii, ”lovitura secolului” VIDEO
Acceleratorul de particule de la CERN; Geneva FOTO: The Conversation

Conform modelului standard al fizicii, tot ce se petrece în univers este guvernat de patru forțe fundamentale: gravitația, forța nucleară slabă, forța electromagnetică și forța nucleară tare. Acum, la CERN oamenii de știință cercetează ”a cincea forță a naturii”, care ar putea rescrie legile acestei științe.

Cercetătorii de la Acceleratorul de Particule Hadron de la CERN (Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară) sunt pe punctul de a face o nouă descoperire, sugerând că există încă o forță necunoscută până în prezent, potrivit Express.

Primele dovezi palpabile ale acestei noi forțe a naturii au fost anunțate în martie 2021, folosind datele furnizate de Acceleratorul de Particule de la Geneva. Deși vestea a fost întâmpinată cu optimism, oamenii de știință au spus că sunt doar ”prudenți” cu privire la rezultatele cercetărilor.

Însă acum, noi dovezi au apărut, care pot da mai multă credibilitate acestei teorii, dar asta amenință să zdruncine complet înțelegerea despre lumea subatomică.

Harry Cliff, fizician de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, a descris modelul standard al fizicii drept ”cea mai reușită teorie științifică scrisă vreodată”. Dar există un număr tot mai mare de dovezi, că modelul trebuie actualizat, dacă nu chiar rescris.

Descoperirile recente de la CERN sugerează că există ”a cincea forță fundamentală” a naturii, care ar putea explica anumite nereguli din dezintegrarea anumitor particule.

Modelul standard arată că particulele cunoscute sub numele de quarcuri se descompun în mod egal în electroni și în particule mai grele de muoni.

Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO

Dar experimentul de la CERN pare să fi găsit o neregularitate în această dezintegrare, acești quarcuri descompunându-se în alte partciule, posibil ca urmare a unei forțe externe necunoscute.

Harry Cliff afirmă că dacă rezultatele experimentelor de la CERN sunt corecte, atunci ”singura modalitate de a explica un astfel de efect ar fi dacă o nouă forță a naturii ar atrage diferit electronii și muonii, indiferent de modul în care se descompun particulele numite quarcuri”.

Obiect misterios filmat de astronomii japonezi pe Jupiter: ”Este pentru prima dată în istorie când vedem asta” VIDEO

Descoperirea unei ”a cincea forțe fudamentale a naturii” ar fi ”lovitura secolului” și ar putea rezolva unele dintre misterele fundamentale ale cosmosului, cum ar fi materia întunecată.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#CERN Geneva, #descoperire stiintifica, #accelerator particule CERN, #acceleratorul particule geneva, #particule subatomice , #descoperire