De ce sunt plini de haine unii copaci din Marea Britanie (Galerie foto)

Luni, 25 Mai 2015, ora 21:50 7503 citiri
Foto: Facebook/Clootie Well

In Scotia, Irlanda si Anglia, turistii vor vedea, in anumite locuri, copaci aproape imbracati in haine. Nu, n-a vrut nimeni sa scape de vechituri, ci e vorba despre un vechi obicei celtic.

Potrivit acestuia, un obiect vestimentar se inmoaie in apa unei fantani sau izvor si se atarna de copac, moment in care cel care procedeaza astfel se roaga, cel mai adesea pentru a se vindeca de o boala.

Unii ating intai cu haina inmuiata in apa partea din corp afectata de boala, abia apoi atarnand-o pe ramuri, informeaza Amusing Planet.

Se crede ca atunci cand haina putrezeste, si boala va fi plecat.

Descoperire neobisnuita: o printesa celtica si o comoara din aur

Astfel, in apropierea multor fantani sau izvoare se pot observa in copaci sosete, tricouri, rochii, pantaloni, in diverse stadii de putrezire.

Traditia e din vremuri pre-crestine, insa s-a pastrat. La un moment dat, in 1581, pelerinajele catre izvoare au fost interzise, insa traditia nu a murit.

Din pacate, insa, multi oameni lasa haine din fibre sintetice, care nu putrezesc si fac rau mediului.

Foto: Facebook/Clootie Well

Cel mai cunoscut astfel de loc este in Scotia si se numeste Munlochy. Despre fantana de aici se credea ca are puterea de a vindeca bolile copiilor care eru lasati aici peste noapte.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Chiaburu
rank 5
La noi nu ar fi ramas acolo. Ajungeau la talcioc prin brockerajul