Cum sa-ti alegi pomul de Craciun

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 16:12
2475 citiri
Cum sa-ti alegi pomul de Craciun
Foto: The Telegraph

Daca nu ti-ai luat inca un brad de Craciun si nici n-ai prea multa experienta in domeniu, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva sfaturi extrem de utile.

Steve Guy, expert in pomii de Craciun de la Dobbies Garden Centres, ofera sfaturile sale tuturor celor care doresc sa achizitioneze un pom de Craciun.

Iata ce a declarat el recent pentru The Telegraph.

La copacul proaspat taiat, fiti atenti ca acele sa fie luminoase si stralucitoare (nu vestejite sau uscate). Incercati pomul, scuturandu-l de cateva ori: in cazul in care o multime de ace se desprind si cad, renuntati sa-l mai cumparati.

Masurati spatiul din casa unde ati dori sa asezati copacul, inainte de a pleca la cumparaturi, deoarece la fata locului estimarea dimensiunilor "din ochi" e destul de dificila. Si nu uitati ca la inaltimea copacului mai adaugati inca 10-15 cm din pricina stativului pe care asezati pomul.

Purtati manusi, astfel incat sa puteti transporta copacul pana la masina sau direct acasa, fara a va intepa la maini: unii copaci au ace foarte ascutite.

Exista o gama variata de pomi de Craciun, aparent diferite, dar la unele specii acele sunt mai sensibile decat la altele. Printre cele mai populare soiuri se numara:

Molidul Norvegian - are forma piramidala, iar acele lui au tendinta de a cadea mai repede.

Bradul Nordmann - are acele moi, de culoare verde inchis si este potrivit pentru o decoratiune mai saracacioasa. Este alegerea perfecta pentru pastrarea lui un timp mai indelungat, deoarece acele sale nu cad curand.

Molidul Albastru - un copac elegant cu ace de culoare albastruie, extrem de apreciat.

Bradul Fraser - mai flexibi, cu ace rezistente si dense, ideal pentru o camera mai mica.

Pozitionare pomului de Craciun si decorare

Alegeti un loc bine luminat, unde copacul iese usor in evidenta si poate sa fie observat.

Nu-l puneti acolo unde copiii se joaca sau e locul favorit al animalelor de companie, pentru a nu avea parte de surprize neplacute.

Evitati sa pozitionati pomul pe langa radiatoare sau seminee - ele pot usca copacul si reprezinta de asemenea un risc de incendiu.

Aplicati decoratiuni incepand cu ramurile mari ale bradului, de jos in sus, apoi continuati cu cele mai mici, pentru a realiza o uniformitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#brad perfect craciun, #pom sarbatoare craciun, #cum alegi brad Craciun, #sfaturi pom Craciun , #obiceiuri