Cum au reactionat doi navigatori plecati pe mare care au aflat abia dupa 25 de zile cat de mult s-a schimbat lumea

Joi, 23 Aprilie 2020, ora 13:12
10543 citiri
Cum au reactionat doi navigatori plecati pe mare care au aflat abia dupa 25 de zile cat de mult s-a schimbat lumea
Foto: Arhiva personala / The Telegraph

In urma cu trei ani, un britanic si o italianca, pe nume Ryan Osborne si Elena Manighetti, au luat decizia de a-si da demisia pentru a pleca in intreaga lume cu o barca.

Le-au cerut prietenilor si familiei un singur lucru: sa nu le ofere vesti proaste.

Acestia au respectat cu stricte dorinta celor doi, care au aflat cu o intarziere de 25 de zile cat de mult s-a schimbat lumea din cauza contextului actual, conform The Telegraph.

Cuplul calatorea luna trecuta prin Oceanul Atlantic, din Insulele Canare spre Caraibe si, dupa 25 de zile pe mare, cei doi au dorit sa faca un mic popas pe o insula. Aveau insa sa afle ca granitele sunt inchise si ca nu pot ajunge aici.

"In februarie auzisem ca exista un virus in China, dar aveam informatii limitate si credeam ca, dupa ce ajungem in Caraibe, totul se va termina in cele 25 de zile. Cand am ajuns, ne-am dat seama ca nu s-a terminat si ca intreaga lume fusese infectata.

Am incercat prima data sa ne oprim intr-unul dintre teritoriile franceze din Caraibe, dar cand am ajuns am constatat ca granitele erau inchise si insulele se inchideau. La acel moment consideram insa ca este doar o masura de precautie", a afirmat Elena, a carei familie este tocmai din Lombardia.

Au continuat sa navigheze si au ajuns intr-un punct in care semnalul 4G era suficient de bun incat sa le permita sa verifice stirile. A fost momentul in care au aflat cum s-a schimbat lumea intr-un interval atat de scurt.

Imediat, cei doi au incercat sa gaseasca o solutie pentru a ajunge intr-un loc sigur. Au luat legatura cu un prieten aflat in Saint Vincent, care le-a transmis ca nu vor fi primiti acolo.

"Ne-a spus ca ni se va refuza intrarea deoarece sunt cetatean italian, chiar daca n-am mai fost in Italia de cateva luni", a povestit Elena.

Cei doi au pastrat insa istoricul calatoriilor pe care le-au facut si au reusit sa demonstreze autoritatilor de acolo ca nu au mai fost in Italia de mult timp si ca au stat izolati pe mare.

Astfel, ei au fost primiti in Saint Vincent, iar primul lucru pe care l-au facut a fost sa-si sune familiile.

"Ryan si cu mine ne-am dat seama cum au fost afectate familiile noastre abia cand am reusit sa-l sun pe tata. A fost o discutie grea. El mi-a spus sa nu intru in panica, dar ca orasul nostru e intr-una dintre cele mai afectate zone la nivel mondial. Mi-a trimis un articol din New York Times despre orasul nostru natal, ceea ce a facut ca totul sa para brusc real.

Am fost socata. Era o imagine macabra de acasa, nu mai existau sicrie, nu mai existau spatii in cimitire sau crematorii. Familia mea este in siguranta din fericire, dar sunt in izolare de peste 6 saptamani. Oameni pe care-i cunosteam de ani de zile au murit", a explicat Elena.

In acest moment, cei doi au ramas in Saint Vincent, de unde vor sa plece inainte sa inceapa sezonul uraganelor, in iunie.

C.S.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#poveste navigatori mare criza , #inedit