Credinciosii care sunt crucificati in fiecare an, inainte de Inviere (Galerie foto)

Sambata, 30 Martie 2013, ora 23:36 4359 citiri

In Filipine, in zilele de dinaintea Invierii, mai multi barbati accepta de bunavoie sa fie crucificati. Fac asta din credinta, dar si pentru ca Dumnezeu i-a crutat, pe ei sau pe apropiatii lor, la un moment dat, lasandu-i in viata.

Traditia e veche de zeci de ani si se respecta mai ales in provincia Pampanga, conform CNN.

Unul dintre cei care an de an este crucificat, incepand din 1990, este Rolando Ocampo, de 56 de ani. E felul sau de a-i multumi lui Dumnezeu ca i-a salvat miraculos sotia, in timpul unei nasteri dificile, in 1990.

Inainte de crucificare, barbatul sta mai mult singur, meditand.

Ruben Enage, in varsta de 53 de ani, a fost crucificat de 24 de ori, dupa ce a supravietuit caderii de la etajul trei al unei cladiri, ce ar fi putut sa-i fie fatala, in 1986.

Desi cuiele folosite pentru crucificare sunt dezinfectate, iar personalul medical e prezent pe parcursul intregului ceremonial, risc de infectii exista.

Cei crucificati se roaga adesea in timpul ceremonialului si spun ca doar asa pot trece peste durere. La cateva minute, sunt coborati si li se acorda ingrijire medicala.

Dureaza circa doua saptamani pana ce ranile trec, insa cei care sunt crucificati sustin ca e un mic pret pe care il pot plati pentru ceea ce Dumnezeu le-a dat.

Altii, care nu mai au loc pe cruci, se autoflageleaza si merg desculti pe asfaltul incins ore intregi, tot pentru a-si arata credinta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News