Descoperire uimitoare în Grecia făcută de doi savanți: Comoară antică nemaivăzută VIDEO

Vineri, 17 Decembrie 2021, ora 04:48
16195 citiri
Descoperire uimitoare în Grecia făcută de doi savanți: Comoară antică nemaivăzută VIDEO
Tezaur din vremea Greciei antice descoperit la Pilos FOTO: Brinkwire

Arheologii Jack Davis și Sharon Stocker, doi savanți de la Universitatea Cincinnati din Statele Unite, au făcut o descoperire extraordinară la Pilos, în sud-vestul Greciei. Ei au excavat situl istoric și au găsit o incredibilă comoară rară, nimic asemănător întâlnit pe solul elen de mai bine de un secol.

Tezaurul uimitor conține multe pietre prețioase, obiecte din aur și argint, precum și armuri, arme și bijuterii, potrivit Express.

În aceste locuri se crede că a fost palatul legendarului rege grec Nestor. De-a lungul anilor în regiune au fost descoperite nenumărate relicve din perioada cunoscută sub numele de Grecia antică.

Canalul de televiziune american Smithsonian a prezentat în cadrul seriei sale ”Secrets”, o amplă descriere a descoperirii excepționale a echipei de arheologi formată din soții Sharon Stoker și Jack Davis: un tezaur de comori.

”Noi eram la aproximativ un metru adâncime la săpături și nu găsisem aproape nimic, apoi deodată a apărut un strat gros de bronz și am știut că avem ceva special, în acel moment”, a spus Davis.

Fenomen șocant detectat de NASA. Obiecte gigantice descoperite în oceane, fatale pentru viața oamenilor VIDEO

Naratorul filmului documentar a remarcat: ”Echipa a dezgropat un tezaur atât de rar, care nu a fost găsit pe pământ grecesc, de mai bine de un secol”. Au fost descoperite pietre prețioase, cantități substanțiale de aur și argint. În plus, s-au găsit arme, armuri, inele de aur și bijuterii.

De asemenea, arheologii au dat peste scheltul unui bărbat, probabil un războinic din acea vreme antică. Ei l-au numit ”Griffin Warrior”, inspirați de leul cu cap de vultur din legenda grecească.

Creatură uriașă găsită neașteptat: Descoperire extraordinară pe fundul oceanului VIDEO

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
S-a lansat o nouă ediție de titluri de stat TEZAUR. Au dobânzi neimpozabile de pânã la 6,85% pe an
Românii pot investi, începând de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#comoara, #descoperire arheologica, #grecia antica, #tezaur, #Pilos Grecia, #regele Nestor, #comoara aur , #descoperire
Comentarii
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Măi Titus, descoperirea asta a fost făcută în 2015, scrie și în