Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
Intra pe piata merele care rezista un an
Marti, 03 Decembrie 2019, ora 07:53
03.12.2019, 17:10 -KPK1 :Ce mananci?.
De la antci si pana poate si in viitor se zice:-"Esti ceeace mananci".
Putzin in urma:-Pe la '940 a aparut DDT,miracolul contra paduchilor si apoi si impotriva daunatorilor din agricultura.Abea apoi au aparut belelele.Apoi organofosforice,considerate mai bune,dar mult mai pacatoase.
Plasticul a fost o alta mare "imbunatatire".Acum deja nu stim cum sa scapam de plastic.
Mere "minune".Aici in State si in Canada exista tomate care rezista 1-2 luni in raft.Ca sa demonstreze cat de "tzapene" sunt,s-a pus cate o caramida pe o rosie.Tot "tzapana" a ramas.Dar...decat sa mananci asemenea "totomate",mai bine te duci la pascut iarba verde si iarna treci pe fan.
In Romania inca mai exista rosii/tomate cu gust.La piata si daca stii sa alegi.Multe alte legume si fructe se degradeaza repede dar...au inca gust.
03.12.2019, 08:56 -romann :dam vina pe mancare
Nu ce intra in gura spurca pe om, ce iese din inima, asta este omul. cred ca mai important decat stomacul este sufletul; sufletul cu ce-l hranim?
03.12.2019, 09:45 -2009 :Este adevarat ce spuneti
despre hrana sufletului si a mintii. Numai ca Dumnezeu a dat o lege in ce priveste prima meserie a omului - aceea de gradinar. I-a dat in ingrijire gradina Edenului unde toata vegetatiA era creata dupa soiul ei. Ce nevoie are America de Nord de mere care sa tina un an, cand are parte de zone calde, temperate si mai reci? Recolteaza aproape tot anul fructe proaspete.
Romania nu are nevoie de import de mere. Sa-si manance fiecare om mere local crescute si la timpul lor. Pastrate in locuri racoroase si aerisite, merele din toamna tin pana la merele de vara doar ca se deshidrateaza putin.

Ei, aici ar trebui sa strige Denise Rifai boicot, nu la referendumul pentru definirea familiei si casatoriei barbat/femeie.
03.12.2019, 08:53 -Sokratis :Fraierilor !
S-a rezolvat problema foametei : rezista un an si in stomac.
03.12.2019, 01:34 -hc-ct :statul washington....
vis a vis peste ocean este china care nu mai cumpara mere americane.
banuiesc ca in europa occidentala nu sunt admise fiind 'altoite' in stil american.
poate va aduc si rosii care seamana una cu alta, aceiasi dimensiune aceiasi culoare toate fara gust.
03.12.2019, 09:41 -mikha :Sefu!
Cum sa cumpere China mere din SUA, cand China este cel mai mare producator de mere din lume!? Spre stiinta dumitale China recolteaza aproape jumatate din productia de mere de pe Terra!
03.12.2019, 00:41 -ORCA :Eu ma bucur fiindca tantalai ca cercetatorii astia arata ca America
e tara faradelegilor genetice. Bineinteles ca in America lumea trebuie ca sa crape inainte ca locomotiva juridica sa se porneasca. Dar cind se porneste, sa te tii Doamne ce urmeaza:

Cercetatori la cuptor cu mere otravite in gura...

Da-i in ......
03.12.2019, 00:18 -angel9913 :Mare realizare ! Mere zombi "imbunatatzite"...
... care tzin un an de zile in loc de (doar) 6 luni !

Cine vrea sa inghita mi-ze-ri-i-le astea GMO, n-are decat. Pana la urma nu se stie bine daca tu le mananci pe ele, ori ele pe tine (din interior !). Ar trebui aflat... :)

In orice caz, am o intrebare pt. tovarasii care le-au inginerit genetic: daca micro-organismele "din natura" nu pot afecta merele astea timp de un an, cum urmeaza sa le digere flora microbiana aflata in stomacul fiecarui client pofticios ?? :)
03.12.2019, 09:30 -mikha :Ce repede uitati!
Porumbul "romanesc" "dinte de cal" este un hibrid ciordit de la americani in anii '60. Gheorghiu Dej s-a ocupat personal de aceasta chestiune. Chinezii si acum racaie prin campurile americane sa dezgroape seminte Mosanto. Prin urmare ai mancat mamaliga modificata genetic (tot modificare genetica este si hibridizarea)de nici nu mai stii! Sfat: faceti comentarii acolo unde cunoasteti!
04.12.2019, 07:49 -angel9913 :Auzi bey imitazia fara talent a lu' Dali...
... daca tu nu stii care-i deosebirea dintre un hibrid obtzinut prin incrucisari repetate naturale si un organism modificat genetic (GMO) obtinut prin editarea artificiala a ADN-ului (prin tehnologia CRISPR, de exemplu), inseamna ca batzi campii plin de elan patriotico-mioritic.

Vezi-tzi de treaba ta si comenteaza unde stii despre ce-i vorba-n propozitzie.

Mamaliga modificata genetic mananci tu acuma, de fapt, ca porumbul din Romanica zilelor noastre e "zombificat" de mult timp. Pofta buna !... :)
Versiuni: mobil  /  Web  /  Smartphone
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor