Intra pe piata merele care rezista un an

Marti, 03 Decembrie 2019, ora 07:53
15207 citiri
Intra pe piata merele care rezista un an
Foto: Arhiva/Pixabay

O noua varietate de mar, creata in 20 de ani de oamenii de stiinta americani, a intrat pe piata in weekend.

Noul soi, o combinatie intre alte doua cunoscute in SUA, se numeste Cosmic Crisp si a fost cultivat in premiera de Universitatea de Stat din Washington in 1997.

Varietatea obtinuta este descrisa ca fiind "ferma, crocanta si zemoasa". In plus, cel mai importat, aceste proprietati se pastreaza cu usurinta cel putin 10-12 luni, daca fructele sunt pastrate la frigider, a explicat Kate Evans, care a condus proiectul la universitatea amintita.

Soiul de mere, numit initial WA38, a fost obtinut la capatul unor cercetari care au insumat 10 milioane de dolari, arata BBC.

Momentan, timp de 10 ani, doar fermierii din Washington pot cultiva acest soi.

Pana in prezent au fost plantati 12 milioane de arbori care sa produca acest tip de mere.

Statul Washington este principalul furnizor de mere din SUA. In aceasta tara merele se vand cel mai bine dupa banane.

Citeste si Un arbore Frankenstein cu 40 de feluri de fructe? Da. Exista!

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#mar rezista un an, #nou soi mere rezista un an, #cele mai rezistente mere , #inedit