Rusia, avem o problemă: Un satelit militar al Chinei lovit de resturile unei rachete a Moscovei VIDEO

Joi, 19 August 2021, ora 05:009335 citiri
Rusia, avem o problemă: Un satelit militar al Chinei lovit de resturile unei rachete a Moscovei VIDEO
Satelit al Chinei lovit de resturile unie rachete a Rusiei FOTO: ITechPost

Satelitul militar Yunhai al Chinei a fost lovit în mod misterios de un obiect necunoscut, însă acum oamenii de știință au găsit cauza. Coliziunea a fost produsă de resturile unei rachete a Rusiei, tip Zenit-2, lansată în anul 1996.

Ciocnirea a avut loc pe 18 martie 2021, dar de-abia recent s-a elucidat dilema dezastrului cosmic. Centrul US Space Force (18SPCS) a anunțat că analiza evenimentului este ”în curs” asupra celor 21 de piese asociate, care au fost desprinse din satelitul chinezesc, potrivit Independent.

Satelitul Chinei fusese trimis pe orbita Pământului în septembrie 2019. S-a speculat că el ar fi putut exploda, însă acum s-a stabilit că distrugerea s-a produs după impactul cu resturile rachetei Zenit-2 a Rusiei.

Experții au anunțat că este ”cea mai mare coliziune orbitală din ultimul deceniu”. Racheta rusească Zenit-2 a lansat un satelit de spionaj Tselina-2 în septemebrie 1996, a transmis astronomul Jonathan McDowell de la Centrul de Astrofizicîă Harvard-Smithsonian din Statele Unite, într-o postare pe Twitter.

Nou avion revoluționar de pasageri, ”fiul modelului Concorde”: Distanța New York-Londra în doar 3 ore, în 2022 VIDEO

Satelitul Yunhai rămâne sub control și își poate regla traiectoria pe orbită, putând transmite semnale. Coliziunea nu l-a distrus complet, însă știrea este alarmantă cu privire la resturile din jurul planetei noastre.

Analiza lui McDowell arată că în catalogul Space-Track au fost actualizate informațiile legate de obiectul spațial 48078, 1996-051Q, ce provenea de la racheta rusească Zenit-2. Acestea anunțau scurt: ”S-a ciocnit cu satelitul (Yunhai 1-02 al Chinei)”, scrie Interesting Engineering.

Descoperirea care a uluit astronomii: ”Obiectul spațial se mișcă cu 3,2 milioane de kilometri pe oră” VIDEO

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News