Cladiri celebre din intreaga lume sting lumina pentru "Ora Pamantului"

Sambata, 23 Martie 2013, ora 18:10 5092 citiri
Foto: romaniapascupas.wordpress.com

Edificii faimoase precum Empire State Building, Taj Mahal sau turnul Global Post vor sta in bezna sambata seara, cu ocazia "Orei Pamantului", un eveniment anual care isi propune sa contribuie la salvarea planetei.

"Ora Pamantului", ce va fi marcata sambata, la ora locala 20:30, va lasa in intuneric mai multe cladiri cunoscute ale lumii timp de 60 de minute, scrie Global Post.

Evenimentul a luat nastere in Sydney, in anul 2007, cand activistii pentru ecologie au facut un apel catre marile intreprinderi sa isi stinga luminile timp de o ora in fiecare an, pentru a trage astfel un sistem de alarma privitor la incalzirea globala, provocata de emisiile de dioxid de carbon.

Promovat cu ajutorul retelelor de socializare, "Ora pamantului" a ajuns sa fie un eveniment marcat in din ce in ce mai multe zone ale globului pamantesc. Stingerea luminilor din aceasta sambata este planificata in peste 150 de tari, incluzand pentru prima oara si cateva regiuni palestiniene.

In Japonia, edificiul-simbol al capitalei, Tokyo Tower, va ramane pe intuneric timp de o ora. Japonezii vor folosi "Ora pamantului" din acest an pentru a comemora si tragedia din martie 2011, cand un cutremur si un tsunami au provocat dezastrul nuclear de la Fukushima. Alte state vor proceda similar, legand evenimentul de o problema nationala cu care se confrunta.

Luminile se vor stinge si la Palatul Parlamentului, sambata seara, intre 20:30 si 21:30, Romania alaturandu-se statelor care sunt ingrijorate de schimbarile climatice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
Diana, da' turnul Global Post asta, unde e? Ca io n-am auzit de el