Alimentul minune cu multe beneficii: Te face fericit, îți crește imunitatea și concentrarea creierului

Sambata, 18 Decembrie 2021, ora 06:10
50935 citiri
Alimentul minune cu multe beneficii: Te face fericit, îți crește imunitatea și concentrarea creierului
Mâncând ciocolată neagră oamenii pot deveni fericiți FOTO: VHV

Cercetătorii britanici au anunțat că în urma unor studii realizate au descoperit un aliment minune, care poate aduce cinci importante beneficii oamenilor, printre acestea numărându-se îmbunătățirea stării de spirit și creșterea imunității și a performanțelor creierului. Ciocolată neagră cu peste 70% cacao conține grăsimi saturate și zaharuri, niște nutrienți folositori organismului uman.

Cei care consumă zilnic 3-4 bucăți din acest tip de ciocolată neagră, beneficiază de stimularea imunității boabelor de cacao, care sunt servite de oameni de peste 3.000 de ani și aceasta a dovedit întărirea și rezistența corpului uman, potrivit Wellbeing News.

Vă prezentăm mai jos o listă a beneficiilor ciocolatei negre, cu peste 70% cacao.

Consumul ciocolatei negre întărește apărarea sistemului nostru imunitar și mai mult. De asemenea, îmbunătățește fluxul sanguin, sănătatea intestinului și ușurează stresul zilnic. În plus, crește activarea celulelor T și răspunsurile imune ale celulelor din organismul uman.

Ciocolata neagră este o sursă puternică de antioxidanți, niște compuși, precum polifenoli, flavanoli și catechine. Antioxidanții sunt foarte importanți deoarece protejează celulele și țesuturile de deteriorarea radicalilor liberi, care sunt niște molecule instabile, ce pot altera și slăbi celulele.

Tot ciocolata neagră contribuie la combaterea deteriorării AND-ului, care duce la îmbătrânire și la protecția împotriva cancerului și îmbunătățirea funcției creierului.

Descoperire extraordinară în Japonia: Metodă care încetinește semnificativ îmbătrânirea

De asemenea, acest aliment cu grad ridicat de cacao permite creierului oamenilor să elibereze endorfine, dându-ne un sentiment de fericire și bunăstare. Ciocolata neagră conține un aminoacid numit triptofan, pe care creierul nostru îl folosește pentru a produce neurotransmițătorul serotonină, substanța care influențează starea de bine, în mod pozitiv. Cu cât procentul de cacao este mai mare (recomandat 85-90%) efectul este mai bun.

Descoperire excepțională în Australia: Metoda simplă care te protejează de boli la bătrânețe

Ciocolata neagră este plină de magneziu, care ajută la sănătatea mușchilor și a nervilor, împreună cu 98% din necesarul de potasiu, ajutând la refacerea electroliților pierduți.

Așa cum a relevat studiul realizat de Universitatea din Nothingham, Marea Britanie, participanții care au consumat ciocolată neagră, au avut o concentrare a creierului mult îmbunătățită, iar memoria și timpul de reacție au fost mai bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#ciocolata neagra, #ciocolata neagra antioxidanti, #ciocolata neagra sanatate, #ciocolata neagra beneficii , #descoperire
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Contează și antrenamentu'! Dac-o iei din copilărie cu 1-2 table/zi,