Cele mai mari secrete ascunse in arhivele Vaticanului

Duminica, 25 Aprilie 2021, ora 21:40
15753 citiri
Cele mai mari secrete ascunse in arhivele Vaticanului
Arhiva Vaticanului

Vaticanul reprezinta cel mai important loc de confesiune din lume al Bisericii Catolice, iar istoria sa de aproape 2.000 de ani a cunoscut numeroase secrete, care au fost ascunse in subterane. Printre acestea s-ar putea afla dovada existentei lui Iisus Hristos, Chivotul Legamantului sau Potirul Sfant.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai mari secrete, care au fost bine tainuite in arhivele Vaticanului, inaccesibile publicului larg.

Chivotul Legamantului si Holy Grail

Cand Ierusalimul a fost cucerit de catre armata regelui Nabucodonosor al II-lea, in anul 587 d.Hr., soldatii Babilonului au distrus Primul Templu, unde se gasea si Chivotul Legamantului.

Chivotul Legamantului, care continea tablitele primite de Moise pe Muntele Sinai, de la Dumnezeu, a disparut de multa vreme si locul unde se afla in prezent ramane un mister. Insa, unii sustin ca el s-ar putea afla in subteranele secrete ale Vaticanului.

Holy Grail, la randul sau reprezinta un artefact religios foarte important, el reprezentand cupa din care a baut Iisus Hristos la Cina cea de Taina. In ea, se spune ca Iosif din Arimathea a colectat sangele Mantuitorului, atunci cand a fost crucificat. Si acest obiect valoros s-ar putea afla in Arhivele ascunse ale micului stat suveran.

Dovada seculara a existentei lui Iisus Hristos

Undeva ascuns in Arhivele secrete ale Vaticanului, s-ar putea afla dovezi ale existentei lui Iisus Hristos. Sunt informatii ca aici s-ar gasi un document al conversatiei dintre imparatul Nero al Romei si Sfantul Pavel, discipolul Mantuitorului, potrivit Listverse.

In acesta s-ar afla confirmarea existentei lui Iisus, ca o persoana reala din istorie. Cele mai multe relatari despre Iisus provin insa din Biblie sau din Manuscrisele de la Marea Moarta.

Al Treilea secret de la Fatima

In micul oras portughez, Fatima, trei copii ar fi vazut viziuni ale Fecioarei Maria in anul 1917. Acest eveniment se presupune ca ar fi culminat cu un miracol in masa, care a implicat si soarele.

Potrivit interpretarilor Bisericii Catolice, cele trei secrete de la Fatima, ar fi descrierea iadului, Primul Razboi Mondial, Al Doilea Razboi Mondial si incercarea de asasinare a Papei.

Cu toate astea, unii considera ca al treilea secret facut public de-abia in anul 2000, nu a fost acelasi cu acela dezvaluit copiilor de catre Fecioara Maria. Acesta se afla in arhiva Vaticanului.

Cartea Grand Grimoire

Grand Grimoire este o carte medievala despre care se crede ca are puteri miraculoase. A fost scrisa in secolul al XVI-lea de Honorius din Teba, care pretindea ca a fost posedat de diavol.

Este una dintre cele mai cunoscute carti de magie neagra, iar in ea este relatat pactul pe care l-a facut Lucifer cu diavolul, precum si alte ritualuri voodoo. Ea nu a fost tradusa si nici publicata vreodata, fiind ascunsa in arhivele secrete ale Vaticanului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#arhiva Vatican Papa Pius, #Vatican, #secrete, #Biblia, #Biserica Catolica, #Iisus Hristos , #secret
Comentarii