Cele mai mari mistere din Biblie, ramase nedescifrate pana astazi VIDEO

Duminica, 23 Mai 2021, ora 02:00
10413 citiri
Cele mai mari mistere din Biblie, ramase nedescifrate pana astazi VIDEO
Misterele nediscifrate ale Bibliei FOTO: Religion News

Avand in vedere ca Biblia se bazeaza pe multe idei mistice, ea surprinde fundamental, in alte lucruri. Spre exemplu, Evanghelia spune foarte multe amanunte despre Arca lui Noe, insa nu la fel de amanuntit despre toata viata lui Iisus Hristos. Exista numeroase intamplari sau obiecte care au ramas niste mistere in Biblie, chiar si acum, la 1800-1900 de ani de la scrierea ei.

Va prezentam mai jos o insiruire a celor mai importante mistere din Biblie, care sunt nedescifrate pana astazi.

Unde se afla Chivotul Legamantului?

Chivotul Legamantului era o cutie foarte eleganta, placata cu aur si avea in interior o adevarata comoara, tablitele care contineau cele "Zece Porunci" primite de Moise de la Dumnezeu pe muntele Sinai.

Insa, acest obiect extrem de pretios si puternic pentru iudei, este posibil sa fi disparut atunci cand babilonienii au pradat Ierusalimul in anul 587 i.Hr. si nimeni nu stie ce s-a intamplat cu el.

Potrivit unor istorici, el ar fi fost mutat in Egipt, in conditii de siguranta, inainte ca orasul sa fie cucerit. De atunci a trecut foarte multa vreme si locul in care se gaseste a devenit un mister, potrivit Grunge.

In ce an s-a nascut Iisus Hristos?

Teoretic, anul nasterii lui Iisus Hristos ar trebuie sa fie simplu de identificat. Luca spune ca Maria si Iosif au mers la Bethleem din pricina unui recensamant roman. Se stie ca Irod era rege in acea vreme.

Conform Manualului pentru studiul istoric al lui Iisus, in Iudeea a avut loc un recensamant in anul 6 d.Hr. Singura problema este ca Irod murise de 10 ani, in acel moment. Deoarece aceste doua evenimente nu se suprapun, care ar fi mjlocul de a afla data la care s-a nascut Iisus?

Majoritatea carturarilor biblici aleg data nasterii lui Iisus intre anul 7 si 4 i.Hr. Celalalt indiciu din Biblie despre timpul nasterii lui Iisus este dat de steaua vizibila pe cer. Dar, nu exista nicio dovada romana, greaca sau babiloniana despre vreo activitate astronomica, din acei ani.

Cei mai importanti oameni din istorie

Ce a facut Iisus in timpul "anilor pierduti"?

Perioada necunoscuta din viata lui Iisus Hristos sau "anii pierduti" ai Mantuitorului, este cuprinsa intre varstele de 12 si 30 de ani. Acest fapt a descumpanit eruditii si crestinii, vreme de sute de ani.

Nu au existat niciun fel de inregistrari scrise, in care sa se spuna ca Iisus ar fi calatorit in aceasta perioada, lasand un vid religios, care a fost umplut cu multe teorii inspirate din credinte religioase, zvonuri si folclor.

S-a spus ca Iisus ar fi fost in India, Nepal si Tibet, pentru a studia cu yoghinii, potrivit unei carti scrise de Nicolas Notovitch. O alta teorie, sustine ca Iisus a venit in Anglia, impreuna cu unchiul sau, Iosif din Arimathaea.

Misterul Manuscriselor de la Marea Moarta, descifrat dupa 75 de ani

In ce zi a murit Iisus?

Toata lumea stie ca Iisus Hristos a murit in Vinerea Mare, insa problema este ca Evangheliile nici macar nu se pun de acord cu aceasta zi. In trei dintre Evanghelii, Iisus a murit de Paste, insa in Ioan se spune ca el a decedat cu o zi inainte de aceasta Sarbatoare.

Savantii nu s-au pus de acord, daca Mantuitorul a murit intr-o zi de miercuri, joi sau vineri. In schimb, in 2012, cercetatorii au analizat descrierea din Matei, a mortii lui Iisus: "Pamantul s-a cutremurat, pietrele s-au despicat si mormintele s-au deschis".

Geologii au analizat activitatea seismica din acea vreme si au gasit ca un cutremur s-a produs intre anii 26 si 36 d.Hr. Dupa ce au adaugat si restul indiciilor, expertii au stabilit ca ar fi vorba de vineri, 3 aprilie 33 d.Hr., ca fiind cea mai probabila data, desi este imposibil de stiut, cu siguranta.

Descoperire fara precedent din vremea regelui David

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#mistere nedescifrate Univers, #misterele lumii, #Biblie, #Iisus Hristos, #evanghelie, #Ierusalim , #mister