Cele mai interesante 9 enclave etnice (Galerie foto)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 12:23
16865 citiri
Cele mai interesante 9 enclave etnice (Galerie foto)
Foto: The World Geography

Ori de cate ori emigrantii isi creeaza un habitat propriu in interiorul tarilor care i-au adoptat apar asa numitele enclave etnice. Constructiile specifice zonelor din care au venit, pastrarea obiceiurilor, magazinele traditionale, toate fac din zona respectiva o asezare noua, extrem de interesanta, chiar exotica, atat pentru bastinasi, cat si pentru turisti.

The World Geography prezinta cateva dintre cele mai interesante astfel de enclave etnice de pe mapamond.

Cel mai mare cartier japonez din lume - Liberdade, Brazilia

Mai mult de 60.000 de japonezi traiesc astazi in cartierul Liberdade, apartinand subprefecturii Sao Paolo, Brazilia, cartier aflat in continua extindere din anii '50. Zona poate fi comparata cu "Japantown" din Statele Unite ale Americii, desi este mult mai mare, aici traind si chinezi sau coreeni.

Cel mai mare cartier chinezesc din lume - San Francisco, Statele Unite ale Americii

Cartierul Chinezesc din San Francisco reprezinta un punct de interes pentru turistii dornici de a vizita o zona inedita, care a pastrat din traditiile si specificul chinezesc. Cartierul a fost format din emigrantii chinezi inca din 1850, astazi avand 4,3 km patrati si o populatie de 200.000 de oameni.

Mica Indie - Singapore

Una dintre cele mai colorate zone din Singapore, Mica Indie pastreaza inca aerul misterios al tarii pe care o oglindeste la scara mult mai mica. Desi indienii de aici, hindusi si musulmani deopotriva, s-au adaptat departe de casa, ei pastreaza inca traditiile si obiceiurile culturii in care s-au nascut.

Mica Havana - Miami, Statele Unite ale Americii

Cartierul din Miami adaposteste foarte multi rezidenti cubanezi. Ceea ce te frapeaza atunci cand ajungi pe stradutele inguste este felul in care oamenii au stiut sa recreeze o particica din Cuba tocmai in Statele Unite ale Americii. Mirosul de trabuc si cafea cubaneza, batrani jucand domino sau discutand politica, toate amintesc de tara lui Fidel Castro.

Cartierul Grecesc - Toronto, Canada

In anii '70 si '80, Cartierul Grecesc din Toronto era considerat cel mai mare astfel de cartier din intreaga America de Nord. Greektown sau The Danforth, cum i se mai spune, se afla in estul orasului Toronto. In fiecare an, la inceput de august, grecii animeaza atmosfera printr-un festival ce tine 3 zile.

Redfern Waterloo - enclava indigena din Sydney

Daca ar fi sa cautam locul cu populatia indigena cea mai diferita, Redfern Waterloo ar fi aceasta. Oameni nascuti chiar in acest cartier, altii din Sydney, altii in New South Wales sau alte regiuni din Australia au ales sa traiasca aici.

Cel mai mare cartier chinezesc din Africa - Cyrildene, Johannesburg

Madagascar, Mauritius si Africa de Sud adapostesc 3 cartiere chinezesti considerabile din punct de vedere al numarului de locuitori. Dintre toate, ultimul este cunoscut drept cel mai mare dintr-o tara africana. Cyrildene este formata de prima generatie de emigranti chinezi in Africa.

Enclava poloneza - Inverness, Scotia

Inverness este un oras destul de izolat din nordul Scotiei. Cu toate astea, se pare ca polonezii din aceasta zona isi aduc contributia la dezvoltarea orasului. Formand aproape 10% din populatie, comunitatea poloneza este foarte apreciata si influenta in Inverness.

Cea mai mare enclava islandeza din lume - Gimli, Canada

Gimli este o asezare din mediul rural, in Manitoba, Canada. Orasul si imprejurimile sunt renumite pentru comunitatea islandeza, zona fiind numita si Noua Islanda. Astazi, aici locuiesc cei mai multi islandezi din afara granitelor tarii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#comunitati imigranti strainatate, #comunitati emigranti tari straine, #carteiere chinezesti lume, #polonezi Scotia , #obiceiuri