Ce vezi in imagine iti tradeaza varsta. Te incumeti?

Marti, 25 Decembrie 2018, ora 17:0052958 citiri
Ce vezi in imagine iti tradeaza varsta. Te incumeti?
Foto: public domain

O iluzie optica ce dateaza din 1888, cand a aparut prima oara pe o carte postala din Germania, e de actualitate si acum si a facut obiectul unui studiu recent.

Desenul, reluat si adaptat de un caricaturist celebru, britanicul William Ely Hill, care l-a publicat intr-o revista de umor in 1915, a facut obiectul unui studiu realizat in SUA, pe un esantion de aproape 400 de persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 68 de ani.

Daca subiectii au vazut in desen o femeie, au continuat testul, fiind pusi sa-i ghiceasca varsta. S-a observat ca, cu cat mai tanar este subiectul, cu atat mai tanar vede si chipul femeii din imagine, arata Live Science.

Cei mai multi au vazut o femeie tanara, care priveste in departare, peste umarul drept. Dar cei mai multi subiecti erau tineri, fiind doar 8 persoane peste varsta de 60 de ani.

Cu cat subiectul era mai "copt", cu atat si femeia vazuta in imagine, una care priveste in alta directie, era mai mare, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Scientific Reports.

Potrivit cercetatorilor, tindem sa judecam varsta celorlalti confruntand-o cu a noastra si suntem mai atrasi sa analizam amanuntit chipurile unor persoane de varsta similara.

Citeste si Personalitatea, reflectata in felul in care iti bate inima

A.P.