Ce trebuie sa reciclezi si ce nu (Galerie foto)

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 07:02
12744 citiri
Ce trebuie sa reciclezi si ce nu (Galerie foto)
Foto: DIY Life

Problema salvarii mediului este abordata din ce in ce mai des si, cu toate ca multa lume vrea sa salveze planeta, reciclarea ridica la randul sau alte probleme. Exista multe persoane ce sorteaza gunoiul, fara sa stie ca cea mai mica greseala poate face ca materialele reciclabile sa ajunga in depozitul celor care nu se incadreaza in aceasta categorie.

De exemplu, cutiile de pizza si cele in care este adusa mancarea chinezeasca sunt facute de obicei din carton sau plastic, materiale care, teoretic, pot fi reciclate, arata DIY Life.

Problema apare atunci cand in aceste ambalaje ramane grasime sau particule alimentare, ceea ce afecteaza materialul si contamineaza intregul lot.

Cutiile in care sunt tinute rujurile, rimelurile, fardurile si alte produse cosmetice nu sunt colectate intotdeauna pentru reciclare, deoarece materialele din care sunt fabricate nu pot fi reciclate. Vestea buna este ca unele companii accepta tuburi, cutii sau borcane de cosmetice goale (desi in Romania mai dureaza pana se va intampla acest lucru).

Ambalajele pentru covrigi, bomboane, suc sau alte produse alimentare, facute din materiale lucioase, sticloase, lacuite sau ceruite, nu pot fi reciclate. Acestea contin un strat de material non-celulozic, ceea ce face dificila reciclarea. Materialul in cauza se poate lipi de materiale reciclabile, facand ca cele din urma sa fie sortate incorect.

De asemenea, pot crea probleme deoarece pot fi luate usor de vant. O alta chestiune demna de mentionat este lipsa cererii reciclarii acestor materiale.

Servetelele, prosoapele de hartie si hartia absorbanta sunt foarte rar reciclate. Asa ca mai bine arunca-le direct in cosul normal.

Cum sa reciclati aparatele electronice vechi

Capacele de plastic de pe sticlele de apa pun si ele o problema. Multi oameni fac aceasta greseala. In timp ce sticla de plastic poate fi reciclata, capacul este facut dintr-un material ce nu se incadreaza in aceasta categorie.

Acest lucru este valabil si pentru capacele detergentilor de vase, detergentilor de rufe sau cele de la untul de arahide si alte ambalaje de acest gen.

Bateriile, becurile, deodorantele, spray-urile si cutiile de vopsea sunt elemente ce trebuie reciclate prin intermediul unor centre speciale de colectare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#materiale reciclabile locuinta, #cum sa reciclam , #obiceiuri