Ce se intampla daca Pamantul se opreste din rotatie? Totul va fi apocaliptic (Video)

Duminica, 01 August 2021, ora 09:5517822 citiri
Ce se intampla daca Pamantul se opreste din rotatie? Totul va fi apocaliptic (Video)
Foto: Daily Mail

Nu ne-am gandit niciodata ce s-ar intampla daca Pamantul s-ar opri din rotatia sa. Acum, un om de stiinta britanic a prezentat scenariul apocaliptic care s-ar petrece in cazul in care planeta noastra si-ar inceta brusc miscarea de rotatie.

Daca acest fenomen s-ar produce, totul de pe Pamant va fi lansat pe o traiectorie balistica cu o viteza de aproximativ 1.670 de kilometri pe ora si impactul va fi catastrofal, potrivit Daily Mail.

Michael Stevens a explicat socul devastator pe care o oprire brusca a rotatiei Pamantului l-ar produce asupra vietii, asa cum o stim.

Stevens descrie modul in care cei mai multi oameni ar muri intr-un mod groaznic. "Imediat tot ceea ce nu era pe Pamant si nu era in siguranta la poli ar continua sa se miste.

Totul ar fi aruncat spre est cu 1.100 de mile pe ora (1.770 kilometri pe ora -n.red.). Corpul tau va deveni imediat un glont de calibru 9 inchi", a spus Stevens.

Cei care vor supravietui intr-un fel sau altul, vor trebui sa faca fata unor vanturi puternice, care vor distruge totul in calea lor.

"Rafalele de vant vor fi la fel de puternice ca acelea din apropierea unei explozii nucleare. Numai frecarea, cauzata de oprirea Pamantului, va interactiona cu aceste vanturi si s-ar produce incendii masive si eroziuni de neimaginat", a continuat el.

Intre timp, campul magnetic al Pamantului ar inceta sa mai existe si Terra ar fi tinta unor cantitati mortale de radiatii ionizante.

Pamantul ar deveni o sfera perfecta, iar oceanele lumii s-ar redistribui, inundand multe zone ale Terrei.