Primele case imprimate 3D, în premieră mondială. Timp record de construcție: 200 de ore fiecare VIDEO

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 00:28 4682 citiri
Case imprimate 3D în Italia FOTO: Daily Mail

Un arhitect din Italia a avut o idee genială și a proiectat construcția primelor case din lume ale viitorului, complet imprimate 3D la Massa Lombarda. Locuințele au fost ridicate fiecare într-un timp record de numai 200 de ore, ele putând fi folosite în situații de urgență sau în cazul unor dezastre naturale.

Aceste case ecologice, din pământ, sunt sustenabile și au folosit pământ din surse locale. Primul set de locuințe tip cupolă a fost construit lângă Ravenna, iar ele au în interior spațiu pentru living, dormitor și baie, potrivit Daily Mail.

Aceste construcții care par ciudate la prima vedere, amintesc de vechile civilizații și de locuințele acestora din urmă cu multe secole. Dar, ele sunt, de fapt, primele case ecologice, sustenabile, din lume imprimate 3D, iar într-o zi ar putea fi chiar locuințele viitorului, așa cum afirmă arhitecții.

Casele 3D sunt creația arhitectului Mario Cucinella, care speră că ”tehnologia de ultimă generație” poate ajuta la ajutorarea persoanelor fără adăpost, precum și în situațiile deosebite, cum ar fi strămutarea anumitor comunități după dezastre naturale.

Descoperire ce surprinde lumea: Fenomenul prin care munții Himalaya au ”scos” capul din interiorul Pământului VIDEO

Arhitectul a numit acest case 3D, TECLA, ele fiind o combinație dintre tehnologie și lut. ”Ne place să credem că TECLA reprezintă începutul unei noi povești. Ar fi cu adevărat extraordinar să modelăm viitorul transformând acest material străvechi cu tehnologiile, pe care le avem la dispoziție astăzi”, a spus Cucinella.

El și-a exprimat speranța ca acest proiect să se potrivească cu planul Europei, privind stoparea schimbărilor climatice până în anul 2030, cu obiectivul de a avea emisii de carbon zero.

Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

În forma lor de bază, casele au putut fi construite cu imprimare 3D, în numai 200 de ore fiecare. Prototipul locuinței are o suprafață de 60 de metri pătrați și a fost ridicată în straturi, fără schele.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Traiannn
rank 5
Nonpolitikon
rank 5
Ce seamănă cu cele anticipate pe Marte!