Cartea Recordurilor la Sighisoara Medievala: Spada Titanilor si covrigul Hrana Uriasilor

Duminica, 26 Iulie 2015, ora 11:412999 citiri
Cartea Recordurilor la Sighisoara Medievala: Spada Titanilor si covrigul Hrana Uriasilor
Foto: Sighisoara Medievala 2015/Facebook

Organizatorii celei de-a XXIII-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala au anuntat pentru ultima zi a manifestarii intrarea in cursa pentru stabilirea a altor doua recorduri mondiale si includerea lor in Guinness Book.

Astfel, ne vom putea lauda cu cea mai mare spada ornamentala ridicata intr-un festival medieval, Spada Titanilor, si cel mai mare covrig rotund realizat intr-un festival medieval, denumit Hrana Uriasilor.


Vineri, Festivalul Sighisoara Medievala XXIII a reusit arborarea pe Turnul cu Ceas a celui mai mare drapel confectionat in timpul unui festival medieval, de peste 25 de metri, care a fost cusut de partenerele de viata ale cavalerilor care participa la festival, cu o noapte inainte.

Alaturi de cele doua tentative de intrare in Cartea Recordurilor, duminica va fi gata si masca Vraciului Vindecator, care va masura peste 5 metri in inaltime si 3 metri in latime, cu care organizatorii doresc sa doboare un record national pentru cea mai mare masca populara din tara.

Incepem ziua la Sighisoara Medievala cu pregatirea unui nou record (poate va fi mondial). Covrigul cu o gaura de 20 m in diametru. Veniti la degustare in Piata Sigma!Posted by Victor Radulescu on Saturday, July 25, 2015

Festivalul Sighisoara Medievala XXIII se deruleaza sub genericul "Menestreli si Trubaduri - 5 secole de muzica si teatru medieval", iar la acesta participa peste 300 de artisti din Romania, Ungaria si Bulgaria.

Pe parcursul manifestarii, in Cetatea Medievala au loc turniruri cavaleresti, scoli de dans medieval, de scutieri, scoala micilor cavaleri, farse medievale, animatie pe picioroange si concerte de muzica medievala si proiectii de filme in memoriam Sergiu Nicolaescu.

Posted by Filip Popescu on Sunday, July 26, 2015

Sighisoara Medievala XXIII se va incheia duminica seara, la ora 23:00, cu un foc de artificii si cu o retragere cu torte.

Sighisoara Medievala 2015 // Printul broscoi // Fieraria de SibiuPosted by Firicel Photograpy on Sunday, July 26, 2015