Care este cel mai murdar obiect din baie? Nu, nu vasul de toaleta

Sambata, 28 Noiembrie 2020, ora 06:56
13805 citiri
Care este cel mai murdar obiect din baie? Nu, nu vasul de toaleta
Foto: Pixabay

Baile sunt unul dintre cele mai murdare locuri dintr-o casa, avand nevoie de o dezinfectare constanta. Desi vasul de toaleta este perceput ca fiind cel mai murdar din baie, exista ceva inca si mai plin de bacterii - un obiect la care, probabil, nu v-ati fi gandit niciodata.

Un experiment efectuat in SUA, de SafeHome, care a implicat teste luate de pe obiectele din bai, a aratat ca in cada sau in cabina de dus sunt mai multi germeni decat pe scaunul de toaleta.

Cercetatorii au verificat unde anume pe obiectele din bai exista colonii (CFU), pentru a stabili care dintre ele este cel mai murdar. In microbiologie, o unitate formatoare de colonii (CFU) este o masura a numarului de bacterii sau de fungi viabili.

Potrivit The Science Times, experimentul oamenilor de stiinta a scos la iveala rezultate socante: WC-ul nici macar nu se apropie, ca numar de germeni, de perdeaua de dus sau de pardoseala cazii de baie sau a cabinei de dus.

Testele au aratat ca scaunul de toaleta gazduieste circa 235.000 CFU, in timp ce la dus au fost gasite 15,8 milioane CFU. Recordul de germeni este insa detinut de perdeaua de dus: 16,2 milioane CFU.

Cei mai multi dintre cei 500 de participanti la studiu, din baile carora au fost recoltate probele, au recunoscut ca urineaza la dus - dintre ei, 81% sunt barbati si 73% femei. Deasemenea, 61% au spus ca se barbieresc, se spala pe dinti si chiar fac sex la dus.

In aceste conditii, ar fi fost de asteptat ca oamenii sa isi curete frecvent cada sau cabina de dus. Ei bine, nu - in medie, femeile chestionate in studiu spala cada doar de patru ori pe luna, in timp ce barbatii, de 2,8 ori pe luna.

Testele au aratat si ca manerele periutei de dinti erau foarte murdare - 12,6 milioane de CFU - depasind manerul robinetului, care avea doar 56.000 de CFU, dar si manerului interior al usii de la baie, unde au fost descoperite doar 13.000 de CFU.

Cu totul surprinzator, chiar si pentru autorii studiului, cercetarile efectuate in baie au concluzionat ca scaunul de toaleta si chiuveta erau cele mai curate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce-a putut să găsească în baie patroana unui local proaspăt renovat: ”Ți-era frică să nu fi identificată de barmani?”
Ce-a putut să găsească în baie patroana unui local proaspăt renovat: ”Ți-era frică să nu fi identificată de barmani?”
Proprietara unui local din centrul orașului Cluj-Napoca s-a arătat revoltată pe rețelele sociale de felul în care a găsit toaleta, la numai câteva zile de la renovare. Astfel, conform...
Un gaz aflat în sol duce la creșterea alarmantă a cazurilor de cancer pulmonar. Care sunt cele mai expuse zone din România FOTO
Un gaz aflat în sol duce la creșterea alarmantă a cazurilor de cancer pulmonar. Care sunt cele mai expuse zone din România FOTO
Cancerul pulmonar este una dintre cele mai întâlnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Deşi acest cancer este considerat în mod tradiţional ca fiind o ”boală a...
#studiu, #baie, #cada, #dus, #germeni, #teste, #toaleta , #experiment