Fenomene nemaivăzute: Cât de repede cade un obiect pe planetele Sistemului nostru Solar, Lună și Soare VIDEO

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 14:363494 citiri
Fenomene nemaivăzute: Cât de repede cade un obiect pe planetele Sistemului nostru Solar, Lună și Soare VIDEO
Căderea obiectelor pe planetele Sistemului Solar FOTO: Swords Today

Puțină lume știe cum s-ar comporta un obiect dacă ar fi lăsat liber să cadă pe suprafața unei planete, de la înalțime. Pentru asta, James O’Donoghue, un om de știință care studiază planetele, a creat un videoclip foarte atractiv, după ce NASA a publicat valorile forței gravitaționale ale corpurilor cerești din Sistemul nostru Solar.


Trebuie știut faptul că unii astronauți au imitat anumite sporturi de pe Terra în spațiu, astfel Alan Shepard a lovit mingea de golf pe Lună, ea zburând la 36 de metri distanță, iar cei de pe Stația Spațială Internațională au vrut să joace baseball, în timp ce se aflau pe orbita terestră, potrivit IFL Science.

O’Donoghue, născut în Irlanda, lucrează în prezent pentru Agenția Spațială din Japonia. El a conceput o animație impresionantă, care prezintă cât durează dacă o minge este lăsată liberă de la înalțimea de un kilometru, până când atinge suprafața unei planete.

Oamenii de știință au calculat, timpul necesar unui obiect pentru a cădea în gol, pe Pământ, pe celelalte planete din Sistemul Solar, dar și pe Lună și Soare. S-a presupus că nu există nicio rezistență din partea vântului, doar în condiții similare.

Spre exemplu, forța gravitațională de pe Pământ face ca obiectele să cadă cu 502 kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că ele ar ajunge la sol (de la un kilometru) în 14,3 secunde.

În ciuda faptului că Saturn este mult mai mare decât Terra, atracția gravitațională este doar puțin mai puternică și determină o viteză de 10,4 metri pe secundă, iar căderea ar dura 13,8 secunde.

Pământul a fost martorul unui eveniment apocaliptic: Tsunami cu valuri de 1.500 de metri

”Ar putea fi surprinzător să vedem că planetele mari au o atracție gravitațională comparabilă cu cele mai mici, la suprafață. De exemplu, Uranus atrage mingea in jos mai încet decât pe Pământ!”, a scris cercetătorul pe Twitter.

Se observă din videoclip că ”Marte este aproape de două ori mai mare decât masa lui Mercur, dar gravitația de suprafață este de fapt aceeași, ceea ce indică faptul că Mercur este mult mai dens decât Marte”, a explicat O’Donoghue.

Predicția care înmărmurește lumea: colapsul total al omenirii s-ar putea produce până în 2040

Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Era un experiment la Fizică cu tuburile vidate, pana și bolovanu'
profesoru
rank 3