Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 00:54
21903 citiri
Bomba care ticăie sub Arctica: Din adâncurile calotei de gheață vor ieși la suprafață și vor ucide omenirea VIDEO
Bomba Țarului, explozie nucleară colosală testată de URSS FOTO: Live Science

Schimbările climatice aduc tot mai multe catastrofe naturale pe Pământ, iar oamenii de știință de la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie trag un semnal de alarmă în acest sens. Astfel, ei au anunțat că două treimi din permafrostul din zona Arcticii ar putea fi pierdut până în 2100, iar deșeurile nucleare și agenții patogeni mortali vor ieși la suprafață, dăunând grav omenirii.

Topirea gheții din regiunea arctică va elibera substanțele radiaoctive extrem de nocive provenite din testele cu bombe nucleare din epoca Războiului Rece, efectuate de Uniunea Sovietică, dar și de Statele Unite, potrivit Daily Mail.

Experții avertizează că, după cercetările realizate, zona polară se încălzește de trei ori mai repede decât media globală. Ei au evidențiat faptul că cele 130 de bombe nucleare testate în atmosfera arctică de Uniunea Sovietică, în perioada 1965 – 1990, au lăsat în urmă niveluri ridicate de substanțe radioactive, foarte periculoase pentru sănătatea oamenilor.

URSS-ul a testat ”Bomba Țarului” în 1961 deasupra Mării Barents, care a explodat cu o forță de 50 de milioane de tone sau de 3.333 de ori mai mare decât cea lansată de SUA la Hiroshima, în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Avertisment privind sfârșitul lumii al fostului director de la Google: ”Realitatea este că îl creăm pe Dumnezeu” VIDEO

Deșeurile nucleare, dacă sunt eliberate de sub gheața arctică, pot fi extrem de toxice pentru oameni și animale, iar virusurile vechi de mii de ani, aflate în calotă ar putea fi dăunătoare pentru societate.

”Analiza noastră a identificat modul în care apar alte riscuri, în urma încălzirii Arcticii. A fost mult timp un fel de congelator pentru o serie de lucruri dăunătoare, nu doar pentru gazele cu efect de seră.

Omenirea este condamnată: Se produce extincția globală în masă, anunță cercetătorii din Suedia

Trebuie să înțelegem mai multe despre soarta acestor microbi și a poluanților și a materialelor nucleare, pentru a afla amenințările, care pot apărea”, a spus dr. Arwyn Edwards, biolog la Universitatea Aberystwyth și autorul principal al studiului.

Testele nucleare ale Uniunii Sovietice au folosit 224 de dispozitive explozive care au eliberat aproximativ 265 de megatone de energie nucleară. De asemenea, URSS-ul a ”aruncat” peste 100 de submarine nucleare scoase din funcțiune în Mările Kara și Barents, din apropierea zonei arctice.

Și Statele Unite au contribuit la acumularea deșeurilor nucleare din permafrostul din Groenlanda, datorită instalației sale de cercetare Camp Century. Facilitatea a fost dezafectată în 1967, dar deșeurile au rămas sub gheața care în prezent se topește.

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
ISU Buzău: Apele au scăzut cu 20%. Câți litri sunt folosiți la un incendiu forestier
ISU Buzău: Apele au scăzut cu 20%. Câți litri sunt folosiți la un incendiu forestier
Episoadele de secetă înregistrate în ultimii ani, pe fondul schimbărilor climatice, au afectat ramuri importante ale agriculturii şi, mai nou, pun presiune pe capacitatea de stingere a...
#schimbari climatice, #schimbari climatice incalzire globala, #permafrost topire efecte, #permafrost incalzire globala , #fenomen